Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Přiznal se k teči a jeho tým prohrál. Teď dostal cenu fair play

Praha - Český klub fair play (ČKFP) ocenil gesto příbramského fotbalisty Josefa Hušbauera, který v prvoligovém utkání v Českých Budějovicích přiznal teč a domácí tým poté vstřelil rozhodující gól na 2:1. Hušbauerovi už udělil cenu fair play výkonný výbor fotbalového svazu. Svého rozhodnutí přiznat se Hušbauer ani zpětně nelituje. "Určitě toho nelituji. Kdyby to bylo znovu, udělal bych to zas. Jenom bych změnil, že na naší půlce bych to trošku zdržel, aby se naše obrana zformovala, ale určitě bych to udělal znovu," uvedl ve Studiu 6 ČT24.

"Hušbauer se zachoval správně. Nemáme ale vůbec radost z toho, že ho kritizovali spoluhráči a trenér. Vždyť jeho jednání by mělo být standardem, a je tomu naopak," řekla předsedkyně Českého klubu fair play Květa Pecková. ČKFP vyzdvihl i rozhodnutí svazu předat příbramskému záložníkovi cenu fair play.

Trenér středočeského týmu Karol Marko po prohraném zápase prohlásil, že Hušbauerovo přiznání byla hloupost a velká chyba. "Bojuje se o každý bod a Hušbauer se prostě nemůže přiznat k autu," zlobil se Marko. Ani příbramský kapitán Daniel Huňa jednání svého spoluhráče neschvaloval. "Je to moc hezké, že to přiznal, ale nám to ublížilo," řekl Huňa.

Je nám líto, video expirovalo.
Josef Hušbauer ve Studiu 6

Hušbauer přiznává, že nehrát fair či zamlčovat prohřešky je ve sportu běžné. "Každý chce vyhrát a udělá pro to všecko," směje se.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články