Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Přípravu s fotbalisty Slavie zahájil i Kysela

Praha - Zimní přípravu s fotbalisty Slavie Praha zahájil i čtyřiadvacetiletý Jan Kysela, který do Edenu přišel na hostování z Mladé Boleslavi. V kádru úřadujícího mistra, který ovšem do jarních bojů vstoupí až ze sedmé pozice v ligové tabulce a navíc se značnou bodovou ztrátou na čelo, by to měl být jeden z mála nových hráčů. Kysela se stal součástí výměny za Libora Tafata, v případě obou hráčů jde o hostování do konce soutěžního ročníku s následnou opcí. Naopak v kádru Slavie již není stoper Marek Suchý, který odešel do Spartaku Moskva, a zatím chybí i Hocine Ragued, jež v barvách Tuniska startuje na africkém šampionátu.

Kouč Karel Jarolím velký pohyb v kádru neplánuje. "Místo Suchého je tu Hošek a další hráči. Víme ale, kde nás bota tlačí, a do týdne by se mělo rozhodnout, velké změny ale nebudou. Kysela v lize již něco za sebou má, je to rychlostní typ a já bych jej chtěl více využít v útoku," naznačil Jarolím. 

V úvodu téměř dvouměsíční zimní přípravy čekají hráče testy na FTVS, v závěru týdne bude Slavia hrát na halovém turnaji Fortuna Víkend šampionů v pražské O2 Areně a poté odjede na soustředění do Špindlerova Mlýna. Na herní soustředění do zahraničí se slávisté vydají po přátelském utkání se Salcburkem, které se uskuteční 6. února v Edenu.


Přípravu absolvují i mladíci Ondřej Vaněk, Petr Mareš, Štěpán Koreš a také makedonský záložník Filip Duranski z dorostu. S úlevami začnou z dlouhodobých marodů trénovat Milan Černý a Ladislav Volešák, zatímco Jaroslav Černý a Josef Kaufman se do přípravy zatím nezapojí. 

Po podzimu se Slavii obhajoba titulu značně vzdálila. "Velké oči v současné situaci mít nemůžeme, ale budeme dělat, co bude v našich silách. Ve svých rukách to mají ti, co jsou v tabulce nad námi," poznamenal Jarolím. Tým neprošel ani do jarní části Evropské ligy. "Výsledkově poslední pohárové zápasy nedopadly, jak jsme si přáli, ale myslím, že jsme odehráli dobré souboje. Myslím si, že ten závěr vypadal podle představ, a doufám, že
navážeme na ty výkony v jarní části ligy," dodal Jarolím.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články