Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Příprava Poláků se Slováky vzbudila emoce, Smuda se bál o hráče

Praha - Trenér polských fotbalistů Franciszek Smuda se v sobotním přípravném utkání proti Slovensku bál o zdravotní stav svých svěřenců. Soupeř českého mužstva ve skupině mistrovství Evropy vyhrál v rakouském Klagenfurtu 1:0, ale kouč si nejvíce oddechl, že se při způsobu hry slovenského týmu nikomu nic nestalo.

"Byl to nejhorší zápas v mém životě. Ne proto, že bychom hráli v druhém poločase hůř, ale kvůli tomu, že jsem měl celou dobu strach o zdraví hráčů. Když jsem viděl několik zákroků Slováků, tak jsem měl na lavičce obrovské nervy. Naštěstí už je to za námi," řekl Smuda na pozápasové tiskové konferenci.

Výkon Polska v druhé půli prý v sobotu ovlivnila častá střídání. "Ze zkušenosti vím, že když do utkání přijdou jeden dva noví hráči, tak si nemusí s ostatními hned sednout. Po přestávce byla naše hra roztrhaná a jen v posledních deseti minutách jsme hráli lépe," uvedl Smuda.

Remíza se Slovinskem byla prý pro Řeky nespravedlivá

Podle trenéra řeckých fotbalistů Fernanda Santose byla remíza 1:1 v sobotním přípravném zápase se Slovinskem pro jeho tým nespravedlivým výsledkem. Soupeř české reprezentace ve skupině mistrovství Evropy prý doplatil na únavu.

Portugalskému kouči se nejvíce líbilo úvodních dvacet minut druhé půle, naopak litoval nepovedeného závěru. "V posledních deseti minutách se ještě více nakupilo vyčerpání, udělali jsme mnoho změn a ztratili koncentraci. Výsledek 1:1 není spravedlivý, ale mohu z něho vyvodit jisté závěry. Viděl jsem pozitivní i negativní prvky, které máme čas napravit," upozornil sedmapadesátiletý trenér.

Ve zbývajících dnech před začátkem Eura chce mimo jiné zapracovat na agresivitě svého mužstva. "Věřím, že se můžeme zlepšit, ale klíčem k úspěchu je trpělivost v práci s míčem," vyzdvihl kouč, jenž bedlivě čeká na vyšetření zraněného krajního beka Torosidise. Střelec prvního gólu musel ze hřiště už po třiadvaceti minutách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články