Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Příliš vybíhat není dobrý nápad. Depay překvapil brankáře gólem z půlky

Lyon – Góly z poloviny hřiště padají výjimečně, ale když se tak stane, jde o velkou parádu. A přesně takový počin se povedl Memphisu Depayovi z Lyonu. Nizozemský útočník z půlky přeloboval gólmana a završil výhru 4:0 nad Toulouse.

Memphis Depay (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráči z Lyonu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Třiadvacetiletý odchovanec Eindhovenu přišel do Lyonu v zimě z Manchesteru United a okamžitě ukázal, proč patří do nizozemské reprezentace. V devíti zápasech od příchodu stihl pět branek a čtyři asistence.

Tentokrát dvěma zásahy dokonal triumf nad Toulouse. Nejprve se prosadil z úhlu po kolmé přihrávce za obranu a osm minut před koncem zvedl fanoušky ze sedadel. Na polovině hřiště vybojoval míč, rychle se s ním otočil a z kroku poslal padesátimetrový lob na branku. Teprve osmnáctiletý gólman Toulouse Alban Lafont, který stál na hranici vápna, to nečekal a jen smutně sledoval, jak míč skončil v bráně.

"Už v první půli jsem si všiml, že brankář je hodně venku. Ale dlouho jsem neměl příležitost to zkusit. Když pak ta možnost přišla, bez rozmýšlení jsem to zkusil," řekl Depay, který se o podobný kousek pokusil i před dvěma lety ještě v dresu PSV Eindhoven, tehdy mu však radost pokazilo břevno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články