Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Přiletěl, nastoupil a zářil. Son Hung-min režíroval vítězství Koreje na mistrovství Asie

Největší hvězda korejské reprezentace Son Hung-min opět ukázal, že je klíčovou postavou svého mužstva. Při prvním startu na letošním mistrovství Asie pomohl útočník Tottenhamu národnímu týmu vybojovanou penaltou a asistencí k výhře 2:0 nad Čínou. Po třetím triumfu tak Korea prošla do osmifinále bez ztráty bodu z prvního místa ve skupině C, zmíněný soupeř ze druhého.

Son Hung-min z Koreje v utkání mistrovství Asie proti Číně
zdroj: REUTERS autor: Suhaib Salem

Korejci v prvních dvou zápasech na šampionátu ve Spojených arabských emirátech porazili Filipíny a Kyrgyzstán pouze 1:0, ale po očekávaném příjezdu kapitána byli produktivnější.

Už ve 12. minutě vybojoval Son Hung-min pokutový kop, který chladnokrevně proměnil Hwang I-čo. Šest minut po přestávce pak po rohu šestadvacetiletého hráče Spurs přidal hlavou druhý gól obránce Kim Min-če.

Už před zápasem měly oba týmy jistý postup, Korea výhrou potvrdila své první místo ve skupině. V druhém utkání porazil Kyrgyzstán 3:1 Filipíny a jako jeden ze čtyř celků ze třetích míst se může chystat na osmifinále.

Ve skupině D se oba dosud stoprocentní celky Írán s Irákem rozešly s bezgólovou remízou, z prvního místa jde dál díky lepšímu skóre Írán. V duelu o třetí místo zvítězil Vietnam 2:0 nad Jemenem, na potvrzení případného postupu si ale bude muset počkat do odehrání všech skupin.

Mistrovství Asie ve fotbale ve Spojených arabských emirátech:

Skupina C:
Korea - Čína 2:0 (1:0)
Kyrgyzstán - Filipíny 3:1 (1:0)


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články