Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Přikryl zažil vrchol kariéry ve Spartě, další může přijít na EURu do 21 let

Tomáš Přikryl osm let působil v mládežnických výběrech olomoucké Sigmy, už v osmnácti letech se ale probil do prvního mužstva Olomouce. Pak zazářil na – pro české barvy úspěšném – mistrovství Evropy do 19 let a netrvalo dlouho a stěhoval se do Sparty. S letenským týmem pak ofenzivní záložník dosáhl na zisk double, což byl pro dvaadvacetiletého Přikryla dosavadní vrchol kariéry. Další může přijít na blížícím se EURu do 21 let.

Tomáš Přikryl v dresu jedenadvacítky
zdroj: fotbalovalvicata.cz

Profesionální kariéru odstartoval Přikryl v srpnu 2010, kdy jej trenér Zdeněk Psotka zařadil do "A" týmu Olomouce, a hned po týdnu dostal svoji první příležitost v české nejvyšší soutěži. V Olomouci ale především střídal a premiérového ligového gólu se dočkal v březnu následujícího roku, kdy pomohl svému klubu brankou k výhře 2:0 nad Baníkem Ostrava.

Tomáš Přikryl si postupně zahrál v reprezentačních výběrech všech věkových kategorií a v roce 2011 se dočkal svého nejvýraznějšího úspěchu, titulu vicemistra Evropy do 19 let. Na turnaji v Rumunsku se navíc se třemi brankami stal nejlepším střelcem mužstva a druhým nejlepším střelcem turnaje.

V lednu 2012 tak po talentovaném ofenzivním záložníkovi sáhla pražská Sparta. S ní zažil zatím největší úspěch kariéry, když v ročníku 2013/2014 pomohl Spartě k zisku všech tří domácích trofejí, superpoháru, poháru a především ligového titulu, ke kterému výrazně pomohl vítěznou trefou v ligovém šlágru na domácí půdě s Plzní.

"V mužském fotbale je pro mě tohle ta nejlepší sezona, vyhráli jsme všechno, co se dalo, a jsem rád, že jsem mohl být součástí toho týmu. Byl to nepopsatelný zážitek a jsou to vzpomínky navždy."

Dres fotbalových lvíčat oblékl v březnu 2013 v duelu s Ukrajinou. A tento soupeř se ukázal být pro něj osudový. V říjnu příštího roku totiž právě do sítě Ukrajiny vstřelil svoji úvodní branku v dresu reprezentace do 21 let.

Podívejte se na rozhovor s Tomášem Přikrylem (zdroj: Fotbalovalvicata.cz):

Zdroj
Fotbalovalvicata.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články