Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Přijeli jsme si sem pro výhru, po Walesu je třeba přidat, uvědomuje si Souček

Kapitán Tomáš Souček věří, že čeští fotbalisté v dnešním utkání kvalifikace mistrovství světa proti Bělorusku zopakují výkon z domácího vzájemného duelu, který v září v Ostravě vyhráli 1:0. Jen podle něj musejí zlepšit produktivitu. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 20:20.

"Koukali jsme na poslední zápas Běloruska s Estonskem, ale i my sami jsme s nimi nedávno hráli. Byl to od nás ode všech velmi dobrý výkon. Vytvořili jsme si doma plno šancí, mohli jsme přidat daleko více gólů. Věřím, že to bude podobné jako u nás. Jen je potřeba zkvalitnit produktivitu a přenést si ten výkon," řekl Souček.

Jeho tým v pátek doma jen remizoval 2:2 s Walesem a zkomplikoval si boj o druhé místo ve skupině. Ostrovní soupeř má na třetí příčce stejně bodů a navíc odehrál o zápas méně. "Po Walesu všichni víme, že to nebylo ideální. Dá se říct, že od všech hráčů. Je třeba přidat," poznamenal Souček.

"Přijeli jsme si sem pro výhru. Máme v hlavách, že pořád chceme být druzí v tabulce. Určitě chceme předvést podobný výkon jako doma s Běloruskem a přivézt do Česka tři body," doplnil šestadvacetiletý defenzivní záložník.

Zápas se kvůli zákazu letů do Běloruska po sankcích od Evropské unie odehraje na neutrální půdě v ruské Kazani, navíc bez diváků. "V Ostravě jsme hráli před plno diváky a skvělou kulisou. Zítra to bude zase trochu zpátky jako v koronavirové době bez diváků. Ale už jsme takhle hráli všichni, jsme na to taky zvyklí. Jiné to bude, ale o to víc se zase můžeme na hřišti dirigovat a pomoci si. Věřím, že to ukážeme a bude to vidět," dodal Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články