Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Přijede Neymar a spol. do Prahy? FAČR láká k přáteláku nároďák Brazílie

Už zanedlouho by mohlo být jasné, s kým se česká reprezentace střetne v přátelském utkání okolo prvního utkání kvalifikace o mistrovství Evropy. A mohla by to být opravdová bomba. Do úvah totiž podle předsedy Fotbalové asociace ČR Martina Malíka připadá i národní mužstvo Brazílie. Informoval o tom Radiožurnál.

První reprezentační sraz v novém roce je na programu v březnu před prvním kvalifikačním utkáním o Euro 2020 s Anglií. Vedení FAČR ještě navíc domlouvá přípravný zápas.

A jednou z variant je možnost, že by do Prahy mohla poprvé v samostatné české historii přiletět reprezentace Brazílie.

"Probíhají velmi intenzivní jednání, ale nemohu říct, jakým způsobem to dopadne, protože ekonomické a logistické nároky jsou astronomické," řekl Českému rozhlasu předseda Malík.

Slavící fotbalisté Brazílie
zdroj: REUTERS autor: Axel Schmidt

Asociace se nyní podle něj snaží vyjednat podmínky, které by byly z hlediska FAČR přijatelné. Další variantou je sehrát zápas v Londýně po kvalifikaci s Anglií ve Wembley.

Pokud by prioritní jednání se zástupci brazilské reprezentace nedopadlo, v úvahu připadá i přátelské utkání s Argentinou.

Možností je také mač s některým z předních afrických mužstev. Odpadla však možnost utkat se s evropským soupeřem. K dispozici byly pouze Litva, Ázerbájdžán, Estonsko a Gibraltar, který ale kvůli termínu předchozího zápasu nebyl vhodnou variantou. A tyto celky se dnes domluvily mezi sebou. Ostatní evropské týmy v tomto termínu hrají kvalifikaci.

Češi se naposledy utkali s Brazílií v prosinci 1997 v semifinále Poháru FIFA. Předchozí zápasy byly ještě v době Československa. Na českém území hrála Brazílie dosud pouze jednou, a to v roce 1956.

Čeští fotbalisté se v kvalifikaci o postup na ME utkají v pětičlenné skupině A s Anglií, semifinalistou posledního mistrovství světa a světovým šampionem z roku 1966. Dalšími soupeři jsou Bulharsko, Černá Hora a Kosovo.

"Cílem je postoupit a pokud možno z první pozice," řekl Malík. "Ať bychom dostali kohokoli, tak by naše myšlenka na postup byla stejná. Jednoznačný favorit je Anglie. My ostatní jsme hodně vyrovnaní," konstatoval reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Kvalifikace potrvá od března do letošního listopadu. "Budeme se snažit utkání rozmístit po celé republice, aby fanoušci nemuseli na všechny zápasy jezdit jen do Prahy," dodal v prosinci Malík.

Rozpis zápasů českého týmu v kvalifikaci ME 2020

Anglie - Česko: 22. března 20:45

Česko - Bulharsko: 7. června 20:45

Česko - Černá Hora: 10. června 20:45

Kosovo - Česko: 7. září 15:00

Černá Hora - Česko: 10. září 20:45

Česko - Anglie: 11. října 20:45

Česko - Kosovo: 14. listopadu 20:45

Bulharsko - Česko: 17. listopadu 18:00 

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Za start kvalifikace v Anglii jsem rád. Můžeme tam jen získat
Zdroj
ČT sport, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články