Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Přijde Sparta o Vaclíka? Po gólmanovi prahne Basilej

Basilej - Fotbalová Basilej chce v létě angažovat brankáře Tomáše Vaclíka z pražské Sparty. Informoval o tom švýcarský list Blick. Dosavadní jednička Yann Sommer totiž po konci sezony odejde do německého Mönchengladbachu. Vaclíkův manažer Davida Nehoda zájem Basileje potvrdil.

Tomáš Vaclík
zdroj: isifa/mafra autor: Michal Šula

"O Tomáše se zajímá více klubů a Basilej je jedním z nich. Očekávám, že v nejbližší době by mohla proběhnout nějaká jednání. Vše se však bude odvíjet od představ Sparty a toho, zda je zájemce bude schopen naplnit," řekl Nehoda.

Vedoucí tým první ligy s osmibodovým náskokem momentálně nabídky na své hráče neřeší. "Koncentrujeme se maximálně na konec sezony, abychom zvládli závěr ligy i poháru. Co bude po sezoně, nechceme předjímat," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Sport
zdroj: ČT4

Vaclíkova cena se odhaduje na 2,5 milionu švýcarských franků (v přepočtu asi 56 milionů korun). Pětadvacetiletý gólman s jedním startem za národní tým přišel do Sparty v zimě 2012 z Viktorie Žižkov a na Letné má smlouvu do léta 2016.

Basilej, za kterou nastupuje i reprezentační obránce Marek Suchý, bude v dnešní čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy hájit ve Valencii slibný náskok 3:0 z domácího zápasu.

Zdroj
ČT sport,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články