Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Příbram zahájila přípravu s dvěma Plzeňáky, nové tváře mají i Jihlava a Bohemians

Praha – Další tři ligové kluby zahájily přípravu na novou sezonu. Příbram na úvodním tréninku přivítala i Davida Štípka s Matějem Končalem, kteří přicházejí na hostování z Plzně. V barvách Bohemians 1905 se zase objevil srbský záložník Miljanem Vukadinovič, který by do pražského klubu mohl zamířit z Mladé Boleslavi. Tam by naopak měl brzy přestoupit středopolař "klokanů" Jakub Rada. Nové tváře se objevily také v Jihlavě.

Na úvodním tréninku Příbrami nechyběl ani Roman Bednář, který na jaře ve středočeském klubu hostoval ze Sparty, kde mu skončila smlouva.

Příbram po sezoně prodala do Plzně své dva velké talenty Jana Suchana a Aleše Matějů, přičemž Suchana jí Západočeši ještě ponechali na hostování. Zároveň přidali dva své odchovance. Pravý záložník Štípek uplynulý ročník strávil v Hradci Králové, na levou stranu zas přichází Končal, který naposledy hostoval v Mladé Boleslavi.

Končal by se mohl pokusit zacelit mezeru po Martinovi Zemanovi, kterému výborné výkony vynesly angažmá ve Švýcarsku. Kromě něj a Matějů úspěšný kádr opustili už jen Milan Nitrianský, Petr Hronek, Ivo Polanský, Pavel Moulis a Marián Kelemen, kterým skončilo hostování.

Naopak do branky se po hostování v Mladé Boleslavi vrací dlouholetá opora Aleš Hruška. V záloze dostane šanci další z talentovaných odchovanců Petr Rys a trenér Tobiáš bude zkoušet i neznámého korejského obránce.

Bohemians asi přijdou o Radu

Opora pražského celku Jakub Rada v Boleslavi trénuje od konce minulé sezony a v nejbližších dnech by se měly doladit finální podmínky transferu. Dvaadvacetiletý Vukadinovič přišel do Boleslavi loni z Táborska a v uplynulém ročníku především jako náhradník zasáhl do 14 ligových zápasů a nevstřelil ani jeden gól.

Bohemians testují i další nováčky. Z Dukly přišel chorvatský krajní obránce Dino Kluk a ze Sparty záložník Milan Jirásek, jenž na jaře hostoval v Ostravě. Do A-mužstva se z mládežnických výběrů minimálně na přípravu posunuli Filip Blecha a Jakuba Košata. Z hostování ve druholigové Karviné se vrátil Lukáš Budínský.

Jakub Rada
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

U Pražanů by měl pokračovat brankář Zdeněk Zlámal, který si v jarní části vybojoval pozici jedničky, o prodloužení smlouvy stále jedná dlouholetá opora Bohemians Jan Moravec. Slovenský bek Lukáš Pauschek a další gólman Milan Švenger mají do konce června platné hostování ze Sparty a bude se řešit jejich další působení v Ďolíčku. Podobná je situace se stoperem Olomouce Alešem Škerlem. Ve vršovickém týmu trenéra Romana Pivarníka už po minulém ročníku skončili slovenský útočník Ivan Lietava, jeho krajan do zálohy Pavol Cicman a obránce Václav Kalina.

Klusáček přivítal na prvním tréninku Dvořáka a Opluštila

Ve značně pozměněném složení se v podvečer sešli po dovolené k prvnímu tréninku fotbalisté Vysočiny Jihlava. Trenér Luděk Klusáček přivítal i dvě nové posily, útočníka Pavla Dvořáka z Hradce Králové a středopolaře Marka Opluštila z Viktorie Žižkov.

"Čeká nás hned na úvod přípravy náročný program. V úterý hráči podstoupí funkční a diagnostické testy v Praze a hned ve středu hrajeme proti Slovanu Bratislava a ve čtvrtek proti Dukle Praha. Ke kondiční přípravě se dostaneme až v příštím týdnu," uvedl jihlavský kouč Luděk Klusáček, který si hodně slibuje od herního soustředění v lázních Geinberg v Horním Rakousku.

"V Rakousku se už zaměříme více na fotbalovou stránku. Její součástí budou i dvě utkání se zahraničními soupeři," dodal Klusáček.

Kromě posil Dvořáka a Opluštila jsou nyní v Jihlavě na zkoušku obránci Martin Sladký z druholigového Táborska a Petr Chyla z Kroměříže. V úterý dorazí do Jihlavy další zadák Daniel Addo z Ghany. Z hostování ze Sokolova se vrátili útočníci Vojtěch Přeučil a z Kolína Jakub Teplý a také brankář Luděk Vejmola, jenž ale na prvním tréninku ze zdravotních důvodů chyběl, stejně jako Patrik Demeter a Ondřej Šourek. Až ve čtvrtek se připojí k týmu Jakub Fulnek. Z jarního hostování v přestup se změnilo také jihlavské působení středopolaře Petra Nerady z Bohemians 1905.

Do letní přípravy se zapojili také čtyři mladíci z vlastní líhně: stoper Dominik Pedro, středopolař David Klusák a útočníci Tomáš Duba a teprve osmnáctiletý dorostenecký reprezentant Jiří Klíma.

Oproti uplynulému ligovému ročníku v kádru chybí kromě úspěšného střelce reprezentační jednadvacítky Jana Klimenta také brankář Jaromír Blažek, jenž ukončil aktivní kariéru. Do Plzně na hostování zamířil Tomáš Kučera a do Sparty se po skončení hostování vrátili Matěj Hybš s Adamem Jánošem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články