Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Příbram vypadla v Sezimově Ústí z poháru

Praha - Fotbalisté Příbrami opouštějí domácí pohárovou soutěž už ve druhém kole. Tým, který má v lize plný počet bodů, prohrál v Ondrášovka Cupu na hřišti druholigového Sezimova Ústí 1:3. Dalších sedm účastníků nejvyšší soutěže postoupilo bez větších problémů. Nejvíce přitom nadělovaly oba vršovické kluby, Slavia i Bohemians 1905, které nastřílely divizním soupeřům šest a sedm branek.

Příbram hrála po celý zápas v Sezimově Ústí druhé housle a jen marně dotahovala náskok domácích. Dva góly favoritovi vstřelil slovenský záložník Ivan Cíferský - první už v šesté minutě, druhým pečetil výhru svého mužstva sedm minut před koncem krátce poté, co střídající Štochl snížil po trestném kopu na 1:2. Cíferský mohl zaznamenat dokonce hattrick, jenže ve 35. minutě nastřelil břevno.

Příbramský trenér David Vavruška byl nespokojen s tím, že mladí hráči vůbec nedokázali nahradit obvyklé opory. "Utkání bylo odpovědí pro hráče, kteří nehrají pravidelně a jsou třeba zhrzeni, že nedostávají tolik šancí. Vyřazení mě mrzí, věřil jsem totiž, že i z poloviny jiný tým dokáže utkání zvládnout lépe," řekl trenér. Dodal, že nenašel odpověď ani na to, kdo nahradí v lize obránce Krejčího, který odletěl na univerziádu.

Slovácko a Olomouc měly potíže, přesto postoupily

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Chrudim - Mladá Boleslav

Relativně hodně starostí mělo Slovácko, které v Heřmanicích na Ostravsku hrálo s místním týmem z 1.A třídy téměř hodinu 0:0, než Valenta a Čtvrtníček během tří minut zařídili postup. Za stavu 1:0 byli domácí dokonce blízko vyrovnání, ale situaci zachránil brankář Heča. Sigma Olomouc sice vedla na hřišti divizního klubu ve Spytihněvu už 3:0, ale nakonec se musela bát o výsledek.

České Budějovice naopak vstup do pohárové soutěže zvládly, přestože hrály na hřišti aspiranta na postup do ligy ve Vlašimi. Jenže trenér Jiří Kotrba nic nepodcenil, na trávník poslal takřka ideální jedenáctku, které se vydařil už vstup do utkání. Po dvaadvaceti minutách Jihočeši vedli 2:0 díky Otepkově penaltě a střele Stráského. Střídající Němec klidný výkon hostů korunoval v nastaveném čase třetím gólem.

Slavia nadělovala na Meteoru, dál jde i obhájce

Obhájce trofeje z Mladé Boleslavi měl v Chrudimi také raketový start, už ve druhé minutě vystihl Wojnar chybu v obraně soupeře, narazil si míč s Kuličem a povedenou střelou otevřel skóre. V 17. minutě pak zvýšil nejlepší střelec minulého ročníku Chramosta a o pět minut později přidal třetí gól po Kuličově odražené střele Zahustel.

Na výhře Slavie na hřišti pražského Meteoru 6:1 má největší zásluhu Koreš. Svou první šanci sice nevyužil, ale pak byl u všech tří branek v první půli. Dvě dal sám a přispěl k závaru ve vápně, při kterém si dal vlastní gól Kadlec. Po změně stran pak Slavia dala šanci i mladým posilám z nižších soutěží Voráčkovi s Vondráčkem, který se také stihl zapsat mezi střelce.

Liberec vyhrál ve Varnsdorfu v jednoznačném zápase 4:0 a pro diváky byl lahůdkou první gól hostí, při němž se po Štajnerově rohu trefil parádně nůžkami Šural. Vůbec největší kanonádu pak předvedli hráči Bohemians 1905 v Nové Pace. Diviznímu soupeři nasázeli sedm gólů, hattrickem se blýskl Budínský, dvakrát se trefil Moravec.

Radost hráčů Slavie
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články