Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Příbram v poslední čtyřminutovce zachránila remízu s Boleslaví

Příbram - Fotbalisté Příbrami v dohrávce 18. kola první ligy uhráli remízu 2:2 s Mladou Boleslaví, i když ještě čtyři minuty před koncem prohrávali o dvě branky. Na branky hostujících Kúdely a Hrdličky však v 86. a 89. minutě odpověděli domácí střelci Klesa s Huňou a zachránili tak domácím, kteří byli téměř celý zápas horším týmem, alespoň bod. Boleslav, která dnes od 55. minuty hrála bez vyloučeného Kúdely, zůstane šestá, Příbram se o skóre dostala na deváté místo před Liberec. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Boleslavští chtěli v Příbrami napravit nedělní porážku s Jabloncem, která přerušila jejich třízápasovou vítěznou sérii, a jejich trenér Stanner po nich požadoval především mnohem větší zaujetí pro hru. Hosté v Příbrami přestáli první šanci domácího Wágnera, a pak už naplňovali pověst mírných favoritů, k čemuž je předurčovalo i postavení v tabulce, kde před utkáním měli oproti Příbrami čtyři body navíc.

Příbram sice letos z jedenácti domácích zápasů hned osm vyhrála, ale dnes si vybrala slabší den. Domácí se museli věnovat spíš bránění boleslavských ataků, než spřádání vlastních ofenzivních plánů. Po Mendyho hlavičce a Sylvestreho povedené ráně z dálky výborně zasáhl brankář Krbeček, stejně jako proti pokusu Chramosty, který loni proti Příbrami vstřelil svůj první ligový gól.

Boleslav svoji převahu zúročila až po půlhodině, Sedláček z levé strany nahrál před velké vápno Kúdelovi, který přízemní ranou poslal hosty do vedení. Když za chvíli na opačné straně promarnil možnost na vyrovnání Klesa, mohl minutu před poločasem znovu udeřit Kúdela, který z podobné pozice, z níž skóroval, nyní mířil těsně vedle šibenice.

Hosté útočili i po přestávce a Chramosta znovu zahrozil, když ztroskotal na Krbečkovi. Deset minut po přestávce přišla sporná situace, která mohla Boleslav přibrzdit v rozletu. Sudí Kocián vyloučil po mocných protestech hostů autora prvního gólu Kúdelu, který v pozici zavánějící ofsajdem poslal k zemi Šmejkala.

Jestli si domácí něco slibovali od přesilovky, museli být hodně zklamaní svým představením. Boleslav totiž i v početní nevýhodě byla nebezpečná: v 66. minutě ještě Chramosta po centru střídajícího Poláčka mířil z voleje vedle, ale za dvě minuty tápání ve středu příbramské obrany potrestal bek Hrdlička, který svůj výlet z obrany zakončil přesným a razantním zakončením. A příbramský zmar mohl být ještě větší, kdyby dnes trápící se Chramosta nepovedenou střelu nenasměroval do břevna.


Za mnoho neproměněných šancí hosté ke konci pykali. I když se dlouho zdálo, že jsou domácí bezmocní, předvedli v samém finiši velké vzepětí. Nejprve v 86. minutě Příbram povzbudil Klesa, který po nepřímém kopu napálil míč pod břevno a potrestal tak chybu boleslavského brankáře Šedy, který chytil do ruky přihrávku od spoluhráče Poláčka. Příbram při mohutném náporu nakonec slavila i vyrovnání: Klesa z pravé strany našel centrem Huňu, který přesnou hlavičkou zaznamenal svůj sedmý letošní gól a domácím vykřesal cenný bod. Pro hosty bylo slabou náplastí, že ani devátý zápas s Příbramí za sebou neprohráli.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články