Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Příbram ukončila v Boleslavi jarní střelecký půst

Praha - Fotbalisté Příbrami ukončili čekání na vstřelený gól, v Mladé Boleslavi skórovali po 418 minutách zásluhou Hejdy a získali nakonec bod za remízu 2:2. Dlouho to přitom vypadalo, že si hosté odvezou všechny body, ale Zahustel s Rolkem stihli manko v závěru smazat. I České Budějovice ještě čtyři minuty před koncem vedly nad Slováckem brankami Klesy a Otepky z penalty 2:0, ale Hlúpik a střídající Čtvrtníček zachránili hostům bod. Bohemians 1905 i v oslabení remizovali s Hradcem Králové 0:0 a ukončili sérii osmi porážek.

Příbram získala bod na hřišti Mladé Boleslavi naposledy v roce 2006 a v prvním poločase se nezdálo, že by se na této statistice mělo něco změnit. V 17. minutě se Boleslavští dostali do přečíslení pěti proti třem, jenže Kúdelovu střelu z hranice pokutového území příbramská obrana srazila. Hosté přečkali i další závary před svou brankou, ve 24. minutě po střele Filla jim pomohla tyč. Ve 42. minutě pak nečekaně udeřila Příbram, Hejda využil zaváhání boleslavské obrany a střelou o zem překonal gólmana Millera.

Šest minut po začátku druhého poločasu měl na hlavě vyrovnání Zahustel, jeho pokus zastavilo břevno. V 55. minutě už se příbramský Šlapák radoval z gólu, ale rozhodčí odpískal útočný faul. Tentýž hráč si spravil chuť v 72. minutě, kdy dostal přihrávku za obranu a nedal Millerovi šanci. V 77. minutě Zahustel hlavou překonal brankáře Hrušku a domácí stupňovali svůj tlak. V 89. minutě ho zužitkoval po rohu Rolko, který napálil odražený míč do branky a prodlouži domácí neporazitelnost Mladé Boleslavi na sedm zápasů.

FK Mladá Boleslav - 1.FK Příbram 2:2 (0:1)

Branky: 77. Zahustel, 89. Rolko - 42. Hejda, 72. Šlapák. Rozhodčí: Drábek - Dobrovolný, Košec. ŽK: Kalina, Kulič - Koukal, Pleško, Mareš. Diváci: 4 483.

Boleslav: Miller - Kalina (72.Štohanzl), Rolko, Dimitrovski, Šírl - Janíček (66. Brunclík), Kúdela - Zahustel, Kulič, Fillo (79. Táborský) - Chramosta. Trenér: Koubek.

Příbram: Hruška - Štochl, Hejda (90. Andrejevič), Krejčí, Divíšek (24. P. Pilík) - Mareš (90+3. Kraus), Koukal, T. Pilík, Pleško - Šlapák, Krbeček. Trenér: Vavruška.

Utkání Bohemians - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Bohemians byli proti Hradci hodně nabuzení, především pak útočník Nešpor, který už v 8. minutě dostal žlutou kartu za zajetí do brankáře Lindra. O chvíli později se oba znovu dostali do souboje a rozhodčí se ještě pokoušel Nešporovi jen domluvit. Chvíli před přestávkou se Nešpor potkal s Lindrem znovu, tentokrát však v gólové šanci. Ocitl se za zády obrany, jenže gólman Hradce dobře vyběhl a Nešpor mířil mimo. V poslední minutě první půle ale Nešpor ve vzdušném souboji trefil Fukala loktem a červené kartě neunikl.

Klokani tak museli dohrávat celou druhou půli o deseti bez klasického útočníka, na hrot se vysunoval Borek. Hradec se snažil početní výhodu využít, ale dělovku Dvořáka skvěle lapil Sňozík. V 57. minutě poslal trenér Kotal do hry místo stopera Fukala ofenzivně laděného Jedunova, ani to však ke gólu nepomohlo. Naopak Abraham ve skluzu nasměroval míč jen těsně vedle branky a Borkův pokus zablokovala hradecká obrana. Poslední šanci Hradce měl Zelený, ale jeho pokus pod břevno vyrazil Sňozík a zápas skončil dělbou bodů. 

Bohemians 1905 - FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Blažej. ŽK: Nešpor, Žižka - Janoušek, Jedunov, P. Dvořák. ČK: 45. Nešpor. Diváci: 2 542.

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Žižka - Moravec (88. Kraják), Budínský (90.+2 Ptáček), Abraham, Borek (83. Vyhnal), Bartek - Nešpor. Trenér: Weber.

Hradec: Lindr - Holeš, Hochmeister, Fukal (57. Jedunov), Plašil, Poděbradský - Štěpán (74. Mrázek), Šisler, Janoušek, Zelený - P. Dvořák (90. Schwarz). Trenér: Kotal.

Slovácko nastoupilo bez tří stabilních hráčů základní sestavy - brankáře Filipka, obránce Kubáně a především útočníka Doška, který v minulém kole svými góly rozhodl o vítězství nad Bohemians. České Budějovice začaly v ofenzivním tempu a prakticky z první příležitosti skórovaly. Ve 14. minutě se po Krajčíkově centru dostal míč až ke Klesovi a ten překonal Heču. Českobudějovický záložník se trefil ve třetím domácím zápase za sebou. Jihočeši po gólu ještě víc ožili, dařily se jim kombinační akce, ale žádnou z nich nedotáhli do konce.

Slovácko se po rozpačitém úvodu osmělilo k útočným výpadům, ale Volešákovu střelu Daněk vyrazil a zkrotil i následný Valentův poskakující míč. V 65. minutě se po Sandrově střele míč zastavil o Kordulu, rozhodčí Kocourek ukázal, že kapitán Slovácka zasáhl rukou, a nařídil penaltu, kterou Otepka proměnil. Slovácko však předvedlo nevídaný finiš. V 87. minutě Hlúpik střelou po zemi vykřesal naději a v posledních vteřinách utkání propadl po autu míč až ke Čtvrtníčkovi, jenž pohodlně vyrovnal.

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 2:2 (1:0)

Branky: 14. Klesa, 65. Otepka z pen. - 87. Hlúpik, 90. Čtvrtníček. Rozhodčí: Kocourek - Santarius, Moláček. ŽK: Rýdel, Otepka - Kordula, Reinberk, Trousil. Diváci: 3 621.

Budějovice: Daněk - Krajčík, Řepka, Lengyel, Machovec - Klesa (90. Novák), Rýdel, Otepka, Javorek, Sandro - Řezníček (85. Němec). Trenér: Cipro.

Slovácko: Heča - Franta, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik, Valenta (55. Kovář), Kordula, Volešák (71. Trávník), Pavelka - Lukáš (68. Čtvrtníček). Trenér: Soukup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články