Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Příbram ukončila neporazitelnost Budějovic, Opava se vrátila do čela

Praha – Atraktivní duel mužstev s postupovými ambicemi vyzněl v 7. kole lépe pro domácí Příbram, která gólem kamerunského útočníka Karstena Ayonga porazila České Budějovice 1:0. Po vlažném vstupu do soutěže stoupá tabulkou a aktuálně je šestá s odstupem tří bodů na vedoucí triumvirát Hradec Králové – České Budějovice – Opava. "Votroci" zdolali před vlastními příznivci Vlašim 2:1, Slezané si připsali skalp nebezpečných Pardubic.

Karsten Ayong
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Vyrovnané utkání Na Litavce rozhodla 64. minuta. Příbram získala před týdnem na hostování Fantiše a navrátilec ze Zlína ihned pomohl týmu asistencí u vítězného gólu. Ayong se ve vápně odpoutal od obránce a centr domácího odchovance poslal hlavou do sítě za bezmocně plachtícím brankářem Křížkem.

Dosud neporažené České Budějovice, jež během první půle trefily za bezbrankového stavu Mashikem tyč, si mohly odvézt alespoň bod. Turyna však v "tutové" pozici trestuhodně přestřelil. Jihočeši tak nevyužili šanci vrátit se do čela Fotbalové národní ligy, kde je zásluhou lepšího skóre předstihla Opava.

Slezský FC odehrál s východočeským celkem vyrovnané střetnutí, jehož hrdinou se stal brankář Vilém Fendrich. Strážce domácí svatyně totiž za bezbrankového stavu chytil samostatné nájezdy Fuska a Pavla Černého.

Na druhé straně potvrdil pověst kanonýra Smola, jenž v 58. minutě usměrnil Zavadilův rohový kop nechytatelně do sítě - 1:0. A jelikož pohotový pokus Řezníčka zneutralizoval bezchybný Fendrich, připsala si Opava cenné tři body.      

"Před zápasem jsme si říkali, že do standardek musíme jít, že by mohly rozhodnout," řekl po utkání Smola. "Byli jsme domácím více než vyrovnaným soupeřem, ale bohužel se fotbal hraje na góly, které jsme dneska nedali," kontroval pardubický Černý.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Opava - Pardubice

V Hradci padly všechny branky až ve druhém poločase. Vlašim dostal do vedení v 58. minutě střídající Hašek, ale o chvíli později vyrovnal Pázler a sedm minut před koncem dokonal obrat domácí náhradník Žondra. "Votroci" proto na svém stadionu zvítězili potřetí za sebou.

Třinci na severu Čech dokonale vyšel úvod. V páté minutě otevřel skóre Juřena a brzy nato zvýšil Bedecs z penalty. Ústecký Vaněk navíc dostal červenou kartu a těsně před koncem poločasu přidal třetí branku Kateřiňák, čímž stanovil konečné skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Vlašim

Fotbalová národní liga - 7. kolo:

Příbram - České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 64. Ayong. Rozhodčí: Pechanec - Pospíšil, Kubr. ŽK: Javorek, Wermke (oba ČB). Diváci: 1272.

FC Hradec Králové - FC Vlašim 2:1 (0:0)
Branky: 67. Pázler, 83. Žondra - 58. Hašek. Rozhodčí: Lerch - Fišer, Poživil. ŽK: Čech, Pajer - Štochl, Vyhnal, Skopec. Diváci: 1042.

FK Ústí nad Labem - Fotbal Třinec 0:3 (0:3)
Branky: 5. Juřena, 14. Bedecs z pen., 45. Kateřiňák. Rozhodčí: Mrázek - Ratajová, Lakomý. ŽK: Procházka - Kateřiňák, Ilko. ČK: 11. L. Vaněk (Ústí). Diváci: 684.

Frýdek-Místek - Viktoria Žižkov 0:2 (0:2)
Branky: 23. Bazal, 28. Hašek. Rozhodčí: Mikyska - Kubec, Melichar. ŽK: Biolek, Šumský - Kodeš, Engelmann, Bazal. Diváci: 718.

Opava - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 58. Smola. Rozhodčí: Příhoda - Pochylý, Pfeifer. ŽK: Smola, Radič, Zavadil - Ladra, Přibyl, Piroch, Křapka. Diváci: 2247.

Sokolov - Znojmo 2:3 (0:2)
Branky: 70. Glaser, 88. Končal - 28. a 50. Růsek, 5. Štrombach. Rozhodčí: Vojkovský - Arnošt, Dohnálek. ŽK: Tůma - Svozil, Mešaninov, Cihlář. Diváci: 953.

Vítkovice - Táborsko 1:1 (1:0)
Branky: 14. Urbančok - 72. Štohanzl. Rozhodčí: Klíma - Černý, Vodrážka. ŽK: Urbančok, Mikula (oba Vítkovice). Diváci: 589.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články