Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Příbram uhrála v Jablonci remízu a zachránila se

Jablonec – Příbram si Synot ligu zahraje i v příští sezoně, a to přesto, že letos byl pro ni sestup opravdu blízko. Tým v závěrečném kole uhrál remízu 0:0 v Jablonci, která znamená, že se udržel na nesestupové čtrnácté příčce. Patnáctá Olomouc sice nasbírala stejně bodů, díky horší bilanci ze vzájemných zápasů je to ale ona, kdo sestupuje. Jablonec zakončil sezonu jako sedmý.

Příbramští slaví záchranu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec čeká ve středu finále domácího poháru s Mladou Boleslaví, trenér Frťala ale k žádnému velkému šetření hráčů nesáhl a z obvyklých opor nechal v úvodu na střídačce jen kapitána Hübschmana, Karavajeva a Doležala. Severočechům se ale v první půli vůbec nepovedlo navázat na poslední výkony, hlavně na středeční výhru na půdě jistého mistra Plzně. Domácí lacino ztráceli míče při rozehrávce a ve středu pole a Příbram, která potřebovala k jistotě záchrany bod, byla v úvodu nebezpečnější.

Hned ve druhé minutě pálil po brejku nad Pilík, poté měl dvě velmi dobré šance Bednář, ale pokaždé zamířil mimo. Jablonec přidal až před přestávkou a v 38. minutě se mohl dostat do vedení, když si hostující Zápotočný hlavou po centru ze strany málem vstřelil kuriózní vlastní gól. Krátce nato sáhl domácí kouč Frťala k prvnímu střídání a místo Hanouska nasadil Masopusta.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Jablonec - Příbram

Druhá půle se dlouho hrála mezi oběma vápny a bez jakéhokoliv náznaku šance. Až čtvrt hodiny před koncem zaváhal při rozehrávce domácí gólman Hrubý, ale Bednář jeho chybu nevyužil. V 87. minutě se dostal na trávník jednačtyřicetiletý jablonecký brankář Špit, jenž si připsal 300. ligový start a symbolicky se rozloučil s kariérou.

V rozkouskovaném závěru už žádná velká možnost k vidění nebyla, domácí k vítěznému gólu nevyburcovali ani fanoušci, kteří opakovaným skandováním "Sigma" dali najevo, komu přejí záchranu. Za celý zápas mířila na branku jen jedna přímá střela a diváci po závěrečném hvizdu vyprovodili severočeský celek pískotem a pokřikem "hanba".

FK Jablonec - 1. FK Příbram 0:0

Rozhodčí: Jílek - Moláček, Blažej. ŽK: Tregler, Mudra, Hruška (všichni Příbram). Diváci: 2044.

Jablonec: Hrubý (87. Špit) - Romera, Pernica, Rossi, Hybš - Trávník, Greguš, Pospíšil, Hanousek (39. Masopust) - Mingazov (65. Karavajev) - Wágner. Trenér: Frťala.

Příbram: Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček, Tregler - Vošahlík (70. Brandner), Pilík (90. Moravec), Rezek - Bednář. Trenér: Pulpit.

Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Protože jsem ligu hrál, úplně se umím vcítit do pocitů hráčů. Celý týden naše mentalita spekuluje, co, kdo, proč, kdy, jak. Ti hráči to určitě vnímají. Ta nervozita byla z naší strany až moc veliká, kazili jsme spoustu přihrávek. Nebyli jsme hlavně v předfinální fázi kvalitní, kromě jedné dvou příležitostí jsme si nevypracovali brankovou šanci. To, že soupeř bude hrát z hlubokého bloku a čekat na naše chyby, se dalo očekávat. Hlavně v prvním poločase jsme ve dvou třech případech udělali docela velké chyby, ale naštěstí nás soupeř nepotrestal. Musíme na tenhle zápas co nejrychleji zapomenout a připravit se na to, že ve středu nás čeká finále poháru. S tímhle výkonem bychom určitě neuspěli. Bohužel jsme se vrátili dva měsíce nazpátek, dneska někteří hráči nezvládli svou kvalitu přenést na hřiště. Pokřik (Sigma) jsem nezaznamenal."

Martin Pulpit (trenér Příbrami): "Veškerá slova jsou zbytečná, důležité je, že Příbram pro ročník 2016/17 zůstává v první lize. Bylo to vyčerpávající jedenáctidenní dobrodružství s dobrým koncem a doufám, že pro hráče Příbrami obrovské ponaučení pro další kariéru. Na jaře ty výsledky nebyly dobré. Náš fotbal dnes nebyl atraktivní, zalezli jsme na vlastní polovinu. Diváci mohli pískat hlavně na nás, protože jsme vše podřídili bodu. I tak jsme si vypracovali tři gólové situace. Nervozita a obava, že bychom mohli v závěrečných deseti minutách třeba inkasovat branku, samozřejmě je. Myslím, že jsme se zachránili proto, že nic nekomentujeme. Když jsem četl vyjádření Olomouckých, pro mě to bylo až zarážející. Jak si může trenér dovolit něco komentovat? Neslyšel jsem žádného trenéra v Evropě, že by komentoval něco, co mu nepřísluší. Nemám žádnou smlouvu zatím, podali jsme si s panem Starkou ruku a budeme to řešit, až opadnou emoce. Potřebuji si aspoň dva dny odpočinout, nechtěl jsem, aby Jarda Starka sestoupil."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články