Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Příbram své šance nevyužila, Teplice vydřely výhru 1:0

Teplice – Fotbalisté Teplic porazili Příbram nejtěsnějším rozdílem 1:0. Severočeši po třech zápasech vyhráli a na třetí Mladou Boleslav ztrácejí jen bod. Příbramští hráli po celou dobu aktivněji, předčili domácí 6:4 na střely, trefili tyč i břevno, nakonec ale odjeli bez bodu a na pásmo sestupu mají jen čtyřbodový náskok. O vítězství Teplic rozhodl z protiútoku v 84. minutě Bratanovič.

Utkání Teplice–Příbram
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Tepličtí nešli do zápasu v záviděníhodné situaci. Po třech zápasech bez výhry se jim začala vzdalovat třetí příčka, sestava jim prořídla zraněními i karetními tresty a úvod zápasu s Příbramí přidal další potíž. Radikální fanoušci se nesmířili s návratem útočníka Martina Fenina – navrátilce nejdřív uráželi a na většinu prvního poločasu dokonce odešli z ochozů. "Chvíli jsem uvažoval o jeho nasazení. Ty pokřiky jsem samozřejmě vnímal, ale to je právo diváků a Martin se s tím musí poprat sám," řekl teplický kouč Zdeněk Ščasný, který Fenina nechal celý zápas jen mezi náhradníky.

Tepličtí fotbalisté se před mdlou kulisou poloprázdného stadionu dlouho rozkoukávali. Příbrami se naopak začátek povedl. V prvních deseti minutách Středočeši přestříleli domácí 4:0, ale dvě své největší šance nevyužili. Nejprve nevyzrál na teplického gólmana Grigara Krbeček, poté mířil Řezníček jen do boční sítě.

Domácí fotbalisté nehýřili přesností a dlouho hledali recept, jak překonat semknutou příbramskou obranu. Nebezpečně vystřelil ve 24. minutě kapitán Vachoušek a zvláště ve druhé části prvního poločasu se snažil o aktivitu teplický Chukwuma. Nejnebezpečnější byl ve 40. minutě, kdy si obhodil příbramského Jugase a jeho střelu zblokovali další obránci na roh.

Jak začal první poločas, začal i ten druhý – tepličtí hráči předváděli nemastný výkon, Příbram se tlačila do útoku zejména díky Řezníčkovi. Ten v 56. minutě trefil po teči dokonce tyč. O šest minut později se prosadili i domácí. Nivaldo, který o poločase vystřídal Chukwumu, krásným obloučkem našel Litsingiho, ten však mířil vedle.

Tento moment domácí alespoň trochu probudil. Tepličtí se snažili o větší aktivitu, ale útoky končily vinou nepřesností daleko před zakončením. V 69. minutě nebezpečně pálil Nivaldo. Probuzení Teplic netrvalo dlouho, Příbram hrála dobře takticky. V 80. minutě dokonce mohli jít hosté do vedení. Tečovaná střela Volešáka jen těsně přeletěla branku domácích.

Rozuzlení přinesla 84. minuta. Příbramský Pilík nejprve pálil z přímého kopu do břevna, z protiútoku rozhodl o nejtěsnějším vítězství domácích střídající Bratanovič.

Teplice – Příbram 1:0 (0:0)

Branka: 84. Bratanovič. Rozhodčí: Paták – Blažej, Mokrusch. ŽK: Litsingi, Vondrášek – Zápotočný, Zeman. Diváci: 3920.

Sestavy:

Teplice: Grigar – Vondrášek, Klimpl, Jablonský, Hošek – Litsingi, Ramos, Jindráček, Vachoušek (90.+2 Takács), Chukwuma (46. Nivaldo) – Salami (81. Bratanovič). Trenér: Ščasný.

Příbram: Hruška – Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn – Tarczal, Krbeček (87. Kraut) – Pilík, Volešák (82. Slepička), Zeman (72. Danoski) – Řezníček. Trenér: Čuhel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články