Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Příbram s novým trenérem touží zaútočit na první výhru

Praha - Na první výhru v sezoně zkusí zaútočit příbramští fotbalisté a v duelu šestého ligového kola jim k tomu má pomoci impulz v podobě staronového trenéra, kterým se v týdnu místo odvolaného Davida Vavrušky stal Karol Marko. Poslední tým soutěže v sobotu doma vyzve Slovácko. Jihomoravané kouče shodou okolností vyměnili přesně před týdnem a nový lodivod Svatopluk Habanec doufá v bodový zisk i v Příbrami. Sobotní duely zahají duel Brna s Budějovicemi, který můžete sledovat živě od 14:55 na ČT4 nebo na našem webu.

Sobotní duely zahájí zápas domácího Brna s Českými Budějovicemi a domácí mají co napravovat. Po slibném začátku sezony, kdy z úvodních tří zápasů získali sedm bodů a dokázali získat tři body v Plzni, jim poslední dva zápasy vůbec nevyšly, když nejprve doma podlehli Jablonci 1:4 a poté Slávii 0:5. To Budějovice jsou na tom ještě hůř. Jihočeši sice vyhráli první zápas doma s Olomoucí, ale od té doby nezískali již ani bod a jsou v tabulce na předposledním místě.

Sparta, od pondělí osamocený lídr ligy, v neděli doma přivítá Hradec Králové a bude chtít ukázat sebevědomí získané postupem přes Feyenoord Rotterdam do základní skupiny Evropské ligy. Ten samý kousek se povedl i Plzni, která vyřadila Lokeren, a nyní jako nejbližší pronásledovatel Sparty zavítá na hřiště pražské Dukly.

Jedním z taháků je nedělní duel Liberce se Slavií, která v minulém kole poprvé pod exlibereckým koučem Petrem Radou vyhrála. Pozornost poutá také moravské derby mezi Ostravou a Olomoucí.

Z chvostu tabulky touží uniknout Příbram, Středočeši ví, jaký význam duel se čtrnáctým Slováckem má. "Je to složitý začátek v utkání, ve kterém půjde o šest bodů. Všichni si uvědomujeme důležitost zápasu," řekl trenér Marko. "Je tu hodně hráčů, které jsem před dvěma roky trénoval. Noví hráči jsou zase zkušení, takže věřím, že změnu rychle zvládneme," dodal.

Ve Slovácku v minulém kole změna na trenérském postu pomohla a kouč Habanec věří v další úspěch. "My budeme doufat, že změna nezafunguje jako u nás, kdy jsme dokázali otočit utkání s Teplicemi," řekl Habanec. "Vzhledem k tomu, že nás v dalších kolech čeká vražedný los a zápasy s Boleslaví, Jabloncem a Plzní, je pro nás utkání v Příbrami extrémně důležité v tom, abychom dokázali bodovat," dodal.

Sparta chce aktuální formu potvrdit i s Hradcem, který ještě nikdy v historii české ligy na Letné nedokázal bodovat. Pražané věří, že je po vyřazení Feyenoordu nepohltí přílišná euforie. "Povedla se nám báječná věc, ale také víme, že jsou v naší hře chyby, na kterých musíme pracovat," uvedl kouč Vítězslav Lavička. Na hřiště v základní sestavě možná po měsíci pošle záložníka Krejčího, který už doléčil vykloubené rameno a v duelu s Feyenoordem zvládl poslední půlhodinu.

Také Plzeň věří, že euforie z postupu neovlivní jejich výkon v duelu s Duklou. "Není čas na oslavy postupu. Čeká nás důležité ligové utkání, které potřebujeme před reprezentační přestávkou zvládnout, protože každý bod je důležitý. Víme, že nám ta utkání po pohárech moc nejdou, tak bych byl rád, abychom to zvládli," řekl trenér Pavel Vrba.

Podle kouče Dukly Luďka Kozla bude důležité se vyvarovat chyb. "Myslím si, že co se ofenzivní fáze týká, tak Plzeň je nejlepší mužstvo v Česku. Jestli s nimi chceme pomýšlet na nějaký bodový zisk, tak nesmíme dělat takové chyby jako s Příbramí," řekl Kozel, jehož svěřenci na jaře v Plzni remizovali 1:1.

Liberec touží hodit za hlavu zklamání z vyřazení v Evropské lize s ukrajinským Dněpropetrovskem a revanšovat se chce proti Slavii. Ta v minulém kole rázně ukončila čekání na první triumf pod Radou a drtivou výhrou 5:0 nad Brnem zahájila postup tabulkou vzhůru. V Liberci zřejmě nedojde k přímému souboji nejlepších ligových střelců mezi domácím Josefem Šuralem a slávistou Karolem Kiselem kvůli Šuralově zranění.

"Mrzí nás hodně, že jsme vypadli, ale život jde dál a teď je tady zase liga. Přijede kvalitní soupeř, věřím, že by to mohl být hezký fotbal. Věřím, že Slavia přiláká fanoušky a ti nás poženou za vítězstvím," přál si trenér Jaroslav Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články