Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Příbram remizovala s Duklou 1:1, Slovácko pod Habancem poprvé vyhrálo

Příbram - I po pátém ligovém kole čekají fotbalisté Příbrami na první ligové vítězství v nové sezoně, když v dnešním duelu remizovali na domácí půdě s Duklou 1:1. Do vedení poslal hosty v prvním poločase Borek. Za domácí vyrovnával v druhé části Dejmek, ale i přes velké šance na otočení výsledku Příbram potřetí v řadě pouze remizovala. Skvělou premiéru na lavičce Slovácka zažil Svatopluk Habanec, když jeho Slovácko doma otočilo zápas s Teplicemi, a připsalo si první vítězství v sezóně.

Zápas Příbrami s Duklou
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Příbrami se v nové sezoně vůbec nedaří a před bídnou návštěvou vstoupila i do dnešního zápasu pasivněji. První větší šance Dukly přišla již v páté minutě, kdy se před Hruškou objevil nikým neatakovaný Pázler, ale s jeho nedůraznou střelou si brankář Příbrami bez problémů poradil.

Poté se probrali i Příbramští a několikrát se pokoušeli proniknout do pokutového území Dukly, ale obrana hostů pracovala spolehlivě. Dlouho se ani jeden ze soupeřů nebyl schopný si vytvořit větší šanci a hra byla plná nepřesností. Až v 39. minutě zahrávala roh Dukla. Vrzalova střela se dostala k Tomáši Borkovi, ten z první velké šance nedal Hruškovi v brance Příbrami šanci a poslal hosty do vedení.

David Vavruška:

Šanci před poločasem si nakonec vypracovali i domácí. Po přetaženém centru se míč snesl na zadní tyč k úplně volnému Šlapákovi. Jeho ránu placírkou však Rada vyrazil.

Hned po přestávce měl vyrovnání na noze domácí Koukal, jenž pronikl do pokutového území, ale Rada jeho střelu vyrazil na roh. Aktivní hra nakonec Příbrami přinesla ovoce. V 57. minutě si na centr ze standardní situace naskočil stoper Dejmek a nekompromisně hlavou vyrovnal.

Luboš Kozel:

Zajímavá situace nastala v 64. minutě. Berger ve vyložené šanci přihrával před prázdnou branku Pázlerovi, který vstřelil gól, ale pomezní rozhodčí mávl ofsajd. Opakovaný záznam však ukázal, že gól měl platit.  

Čtvrt hodiny před koncem se domácí mohli dokonce dostat do vedení. V obrovských šancích se nejprve objevil Koukal, který trefil svého spoluhráče Střihavku, a poté Mišůn, jenž však nezamířil přesně a těsně minul Radovu branku. Tlak domácích pokračoval i nadále. V 83. minutě nejprve pronikl z levé strany Danoski a prověřil Radu. Po špatném odkopu Dukly se ještě do větší příležitosti dostal nový hráč na hřišti Wágner, ale brankář hostů opět dobře zasáhl.

Gól tak již nepadl a oba soupeři si rozdělili po bodu za remízu 1:1.

1. FK Příbram - Dukla Praha 1:1 (0:1)

Branky: 57. Dejmek - 39. Borek. Rozhodčí: Kocourek - Jiřík, Kocián. ŽK: Krbeček - Božič, Borek. Diváci: 1875.

Sestavy:

Příbram: Hruška - Krbeček, Hájovský, Dejmek, Mišůn - Šlapák (78. P. Pilík), T. Pilík (83. Kalivoda), Koukal, Pleško (81. Wágner) - Střihavka, Danoski. Trenér: Vavruška.

Dukla: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Podrazký (67. Malý), Borek, Gedeon - Berger, Marek (62. Pospěch), Pázler (86. Štetina). Trenér: Kozel.

Habanec premiéru oslavil třemi body

Fotbalisté Slovácka dokázali zvrátit nepříznivý vývoj utkání s Teplicemi a díky vítězství nad Teplicemi si připsali v 5. ligovém kole první tříbodový zisk. O úspěšnou premiéru nového kouče Svatopluka Habance se postaral v 70. minutě gólovou hlavičkou střídající Libor Došek.

Habanec nechal Doška na lavičce a na hrotu dal přednost nadějnému Kovářovi. První šance zápasu na sebe nenechala dlouho čekat. V sedmé minutě si na míč do šestnáctky naběhl Volešák, jeho střela však jen proskotačila podél brankové čáry.

Po půlhodině hry si Slovácko několikrát vyměnilo míč a prokombinovalo se do šance. Kerbr vysouval Hlúpika do vápna, jenže - jako už několikrát předtím - obrana Teplic vše vyřešila.

Hostující trenér Přerost mohl být ještě spokojenější v 37. minutě. Po centru hlavičkoval Krátký a Melichárek vytáhl míč směřující pod břevno jen před sebe. Obrana sice znemožnila okamžitou dorážku, Vachoušek ale míč zkrotil a z otočky jej poslal mimo dosah rukavic bezmocného Melichárka.

Domácí mohli vzápětí vyrovnat, jenže po Grigarem vyražené střele z dálky a dorážce Kováře sebral mladému útočníkovi Slovácka druhou ligovou branku stoper Lukáš, který vykopl míč z brankové čáry.

Fotbalisté Slovácka se zřejmě poučili z minulého zápasu na hřišti Dukly, kde dotáhli dvoubrankové manko, a už ve 49. minutě bylo srovnáno. Po kombinaci Kováře s Kerbrem se míč dostával k Hlúpikovi, kterého srazil Rosa, a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Volešák.

Slovácko znovu ožilo a diktovalo tempo utkání, šancí nebo střel ale bylo poskrovnu. Zpočátku změnu nepřinesl ani příchod Doška, jenže vytáhlý útočník, který v Teplicích dříve působil, se v 70. minutě položil do Kerbrova centru a poslal míč pod padajícím Grigarem do sítě.

Slovácko - Teplice 2:1

Branky: 48. Volešák z pen., 70. Došek - 37. Vachoušek. Rozhodčí: Proske - Gallo, Paták. ŽK: Kuncl, Volešák, Reinberk, Došek, Kerbr, Fujerik - Lukáš, Rosa, Ježdík, Grigar. Diváci: 4042.
Sestavy:
Slovácko: Melichárek - Kuncl (46. Reinberk), Mezlík, Trousil, Kubáň -
Hlúpik (60. Došek), Volešák, Daníček, Valenta, Kerbr - Kovář (84. Fujerik).
Trenér: Habanec.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Ljevakovič, Krátký (76.
Vondrášek), Matula (81. Melunovič), Vachoušek, Vůch (54. Jablonský) -
Mahmutovič. Trenér: Přerost.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články