Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Příbram odstartovala třemi body: doma porazila Bohemians

Příbram - Příbram zahájila druhou polovinu sezony cennou domácí výhrou 1:0 nad týmem Bohemians Praha 1905, která znamená, že se vzdálily sestupovým pozicím na rozdíl tří bodů. Výhru jim zařídil po individuální akci Jakub Řezníček.

Souboj týmů bojujících o záchranu sliboval spíš urputný boj, ovšem fanoušci měli možnost vidět ofenzivní podívanou. Už ve čtvrté minutě skórovala po standardní situaci lednová akvizice hostů Kuklys, ale sudí odmávali ofsajd. Následné minuty pak patřily domácí Příbrami. Nejprve Zemanův centr propadl až na tyč a Řezníčkovu dorážku skvěle zlikvidoval brankář Berkovec. Hned vzápětí pak Zeman nastřelil hlavou břevno.

Bohemians odpověděli znovu po standardní situaci, kdy Brabec po dobrém náběhu našel Lietavu, ale jeho střela v pádu nebyla dost důrazná. Krátce nato slovenský útočník zdálky pálil mnohem lépe, ale těsně vedle.

Klíčový okamžik přišel ve 34. minutě. Po chybě v rozehrávce Bohemians se míč dostal k Řezníčkovi, ten se kličkou zbavil zkušeného stopera Brabce a trefil se z dvaceti metrů do šibenice. Byl to jeho první ligový gól po 15 měsících. Příbram měla ještě do poločasu dobré šance Jugase a Mišůna, ti však skóre nenavýšili.

Po změně stran střílel těsně vedle Hora, na druhé straně neuspěl v pádu Řezníček, celkově však tempo z první půle opadlo. Bohemians si sice v poslední dvacetiminutovce vytvořili převahu, ale bez větší šance, když centry nenacházely jejich útočníky.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)

Branka: 34. Řezníček. Rozhodčí: Ardeleánu - Kovařík, Hrabovský. ŽK: Zeman, Volešák, Hruška - Vaitkunas.

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Volešák (90. Stratil), Krbeček, Zeman (83. Mareš) - Slepička (69. Tarczal), Řezníček. Trenér: Čuhel.

Bohemians: Berkovec - Pauschek, Brabec, Šmíd, Vaitkunas (82. Nerad) - Hora (69. Klavík), Rada, Jindřišek, Kuklys (63. Moravec), Bartek - Lietava. Trenér: Weber.

Petr Čuhel (trenér Příbrami): "Až na nervózní začátek jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě jsme vyhráli. Na vyložené šance jsme byli lepší. Mrzí mě, že jsme je v úvodu zápasu neproměnili, mohlo to pak být ve větším klidu. Řezníček dnes zahrál dobře, dostal se do několika šancí. Už dřív byl svou pracovitostí prospěšný, ale nebyl gólový. Přišlo to až dnes a zařídil nám důležité body. Kéž se to obrací k lepšímu a začne góly dávat pravidelně. Martin Zeman zahrál tak, jak jsme od něj čekali, když jsme ho přiváděli. Je třeba, aby stejně jako celý tým takový výkon zopakoval."

Jozef Weber (trenér Bohemians): "Na úvod jara to není moc příjemný výsledek. Úvod byl divoký z obou stran. Pak se to zklidnilo, dokázali jsme domácí přehrávat a měl jsem z toho dobrý pocit. Ovšem až do té branky, kdy jsme váhali při rozehrávce. Pak už to bylo spíš bojovné utkání, nedokázali jsme si vytvořit převahu, abychom zabojovali o vyrovnání. Domácí zaslouženou výhru udrželi. Dělala nám problém ofenziva. Přestali jsme hrát po stranách a Lietavu to postupně kvůli naší hře tahalo více do středu hřiště, kde není tak nebezpečný. Být na posledním místě není příjemné. Musíme se dát dohromady a myslet na další utkání. Nikdo nám moc neuskočí, je to pořád o jedné výhře, abychom byli zpátky. Když budeme hrát tak, jako dnes v prvních 30 minutách, tak šance je."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články