Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Příbram jde do útoku, přitáhnout chce nové fanoušky

Příbram, která tradičně lavírovala na sestupových příčkách, byla loni pod vedením Davida Vavrušky jedním z překvapení sezony. Vloni devátí Středočeši profitují z práce trenéra, který umí připravit tým na silné soupeře a překvapit je. Příbramský klub však trápí nezájem fanoušků, průměrná návštěva pouze lehce přesáhla tři tisícovky.

Příbram tradičně nikdy příliš nebyla týmem, který by poutal pozornost mnoha diváků, jenže v loňské sezoně se jí povedlo vstřelit 44 gólů, což byl pátý nejlepší výsledek v lize. Na druhé straně však jich v soutěži také obdržela nejvíce - 56.

Už tato skutečnost by silně volala po posilách v obraně, avšak Příbram ještě k tomu v létě opustili čtyři stopeři. Hostování ukončil Lukáš Hejda, Jiří Krejčí a Milan Mišůn, na Žižkov pak zamířil Pavel Ricka. Nejvýraznějšími letními posilami zelenočerných jsou dva bývalí slávisté. Univerzální obránce Lafrance, který patřil ke světlejším bodům loňské žižkovské sezony, kde působil na hostování, a talentovaný záložník Trapp. Oba budou na Litavce na hostování, na rozdíl od stopera Hájovského, který z Plzně rovnou přestoupil.

Chris Boothroyd: "Pochybuji, že Příbram bude mít stejně 'cedníkovou' obranu nebo že zopakuje svůj gólový raut z minulé sezony. Hájovský, Trapp či Lafrance by měli posílit klíčové posty, a tak by zápasy Příbrami měly být méně zajímavé pro neutrální fanoušky."Opora: "Zdeněk Koukal bude pro příbramskou zálohu klíčový."Tip na umístění: 13.

Příbram tak poměrně slušně posílila obranu a mezi týmy ve středu tabulky bude nadále vynikat útokem. Ten od minulé sezony zůstává nezměněný a směrem dopředu tak od Příbrami znovu můžeme očekávat poměrně hodně.

Novou tváří u Litavky je i Tomáš Poštulka, který bude trénovat brankáře. "Má sedm titulů se Spartou, je to bývalý reprezentant, takže díky němu se můžeme více zaměřit na výchovu mladých brankářů. Jsem ale hlavně rád, že tu zůstal Aleš Hruška, který je pro mě nejlepším gólmanem ligy," říká generální manažer Příbrami Petr Větrovský.

Přestupy

Příchody:
Petr Trapp (Plzeň, na hostování), Tomáš Hájovský (Plzeň), Zdeněk Šmejkal (Ostrava), Kevin Lafrance (Most NH), Zoran Danoski (Most), Jan Kvída (Bohemians Praha, z hostování), David Střihavka (Žilina), David Kalivoda (Teplice).

Odchody:
Jiří Krejčí (Jablonec ZH), Lukáš Hejda (Sparta ZH), Pavel Ricka (Žižkov), Bernardo (Prešov ZH), Aleksandar Andrejevič, Jakub Dušek (hledají si angažmá).

I když Příbram v minulé sezoně útočila na pohárové příčky a dala nejvíc branek od svého návratu do první ligy, na tribuny si mnoho fanoušků cestu nenašlo. "Chybí nám tady klubismus. Budeme se snažit si vychovat i nové fanoušky, zabrousíme už do základních škol, abychom si tu novou fanouškovskou generaci dokázali vybudovat," dodává Větrovský. 

Je nám líto, video expirovalo.
Příbram před Gambrinus ligou
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články