Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Příbram doma překvapivě prohrála s Bohemians 1905

Příbram - Fotbalisté Příbrami v pátém kole první ligy doma prohráli 2:3 s Bohemians 1905 a stále čekají na první výhru v sezoně. Proti "klokanům" přitom vedli, když Fillo hlavou zužitkoval dlouhý aut Nevese. Jenže hosté po změně stran otočili skóre góly Mosquery, Moravce a Brabce a stali se po Spartě prvním týmem, který od loňského října v Příbrami vyhrál. Domácí Švancara v nastavení už jen snižoval.

Ilustrační foto

Příbram se snažila od úvodních minut tvořit hru a být aktivnějším mužstvem, do žádné větší šance se ovšem v první desetiminutovce nedostala. Naopak hosté mohli jít první do vedení. Moravec středem hřiště jednoduše prošel a dostal se až ke střele, kterou však Boháč v poklidu chytil.

Příbram byla nadále aktivnější. Danoski elegantně vybídl na levé straně Pilíka, který našel centrem ve vápně Řezníčka, ale ten Švengerovu branku netrefil. Ve 23. minutě se však domácí už radovali. Dlouhý aut Nevese přistál až na hlavě Filla a ten nedal Švengerovi v brance hostů šanci.

Středočeši byli i po vstřeleném gólu lepším týmem a snažili se přidat druhou branku. Ve 33. minutě se Pilík odhodlal ke střele z větší vzdálenosti, ale ta šla zhruba metr nad Švengerovo břevno. Ve 37. minutě po další akci Filla střílel těsně vedle Řezníček.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči Bohemians, měli i několik standardních situací a v 51. minutě přišel vyrovnávací gól. Mikuš pěkně našel před vápnem Mosqueru, který překonal příbramského gólmana Boháče.

Hráči Bohemians byli nadále lepším mužstvem, tvořili si příležitosti, ale žádnou nevyužili. Poté přišla 61. minuta a parádní střela střídajícího Zemana, který se vrátil po zranění. Z přímého kopu z 25 metrů však trefil jen břevno.

Naopak v 66. minutě přišel rychlý brejk Bohemians a na jeho konci byla gólová střela Moravce. Následovaly obrovské šance Příbrami, ale ani Fillo ani Slepička své tutovky trestuhodně neproměnili.

A tak dvě minuty před koncem přišlo definitivní rozhodnutí. Do rychlého brejku se zapojila hned čtveřice hostů a Brabec zakončil akci přesnou střelou. V závěru Příbram stačila alespoň korigovat na 2:3, když se trefil Švancara.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 2:3 (1:0)

Branky: 23. Fillo, 90.+1 Švancara - 51. Mosquera, 66. Moravec, 88. E. Brabec. Rozhodčí: Lerch - Pelikán, Kubr. ŽK: Tarczal, Hájovský, Zápotočný, Sus - Šmíd, Mosquera.

Příbram: Boháč - Sus, Hájovský (69. Slepička), Zápotočný, Neves - Hnaníček, Tarczal - Pilík, Fillo, Danoski (59. Zeman) - Řezníček (77. Švancara). Trenér: Čuhel.

Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Jindřišek, J. Rada - Moravec (90.+2 Cseh), Mosquera, Bratanovič (79. Krch) - Mikuš (68. Lietava). Trenér: Pivarník.

Petr Čuhel (trenér Příbrami): "Byl to zápas dvou poločasů, v prvním to bylo vyrovnané, dostali jsme se do vedení, druhý poločas jsme úplně propadli. Chybělo nám nasazení, souhra, nebyli jsme schopni zachytávat náběhy soupeře. Přestali jsme se hrát a schovávali jsme se. Bylo tam deset minut, kdy jsme na hřišti v podstatě neexistovali. Jsem naštvaný na hráče, ale i na sebe, že jsem do toho nezasáhl dřív. Tolik chyb se za mého působení tady snad ještě nestalo. Nehráli jsme jako mužstvo, nebylo tam nasazení. Tak nemůžeme vyhrát s nikým. Bohemka zahrála dobře, ale jen proto, že jsme ji to dovolili. Bylo to od nás katastrofální. Byla tam lajdáckost a nekoncentrovanost. Ani si to nedokážu vysvětlit, proč jsme tak špatně hráli.

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Musíme být velmi spokojení, protože jsme znovu vyhráli venku. Z obou stran bylo hodně nepřesností, od nás tam byla bojácnost směrem dopředu. Bohužel jsme nepokryli jednoduchou situaci jako je autové vhazování. Ve druhé půli už jsme ale byli mnohem kvalitnější, na hřišti jsme dominovali a zaslouženě vyhráli. Klobouk dolu před Erichem Brabcem, že v jeho věku v závěru jde do brejku. Ivan Lietava to dobře vyřešil, neskrblil a dobrou přihrávkou mu to připravil."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články