Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Příbram doma překvapila, i díky dvěma penaltám porazila Liberec

Příbram - Příbramští fotbalisté porazili v utkání 24. kola Liberec 3:1 a opět se vzdálili sestupovým příčkám, na které nyní mají náskok čtyř bodů. Slovan dnes vedl po trefě Sackeyho, domácí ale otočili skóre po dvou penaltách, které proměnil Řezníček, načež ještě v závěru přidal pojistku Krbeček. Liberec venku prohrál potřetí za sebou a nevyužil šanci dostat se před čtvrté Teplice.

Oba týmy se od začátku snažily hrát aktivně. Jako první zahrozil Liberec, Pavelkův gól hlavou ale neplatil kvůli ofsajdu. Příbram se dostala do tlaku díky sérii rohových kopů. Jugasovu střelu ale vyrazil brankář Kovář a pak si poradil i s hlavičkou Hájovského. Ve 26. minutě střílel Řezníček nad. O tři minuty později však udeřili hosté. Sackey napřáhl za vápnem a jeho přízemní střela z voleje zapadla přesně k zadní tyči. Ghanský záložník se dočkal první trefy v české lize.

Hned za dvě minuty ale bylo vyrovnáno. Sudí Ardeleánu nařídil po souboji hostujícího Rajnocha s Mašánem penaltu, kterou s přehledem proměnil Řezníček. Slovan si pak mohl vzít ztracené vedení zpět, kdyby neprováhal přečíslení tří na jednoho. Do druhé půle lépe vstoupila Příbram. Pilík, hrající 150. ligové utkání, poslal nadýchaný centr do vápna, kam si naběhl Řezníček a hlavičkou těsně minul.


V 52. minutě už domácí slavili obrat. Po zákroku Rajnocha na střídajícího Danoského odpískal Ardeleánu druhou penaltu a Řezníček si s ní poradil stejně chladnokrevně jako s tou první. Příbramský útočník vstřelil už šestou jarní branku.

Liberec se po obratu snažil vyrovnat, do gólové šance se ale nedostal. Naopak v 74. minutě si domácí pojistili tři body. Danoski kolmicí vysunul Krbečka a ten prostřelil Kováře. Příbram tak dala Slovanu za dnešní utkání stejně branek jako za předchozích pět vzájemných soubojů.

1. FK Příbram - Slovan Liberec 3:1 (1:1)

Branky: 31. a 52. obě z pen. Řezníček, 74. Krbeček - 29. Sackey. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Hrabovský. ŽK: Zeman - Sackey, Rybalka, Rajnoch.

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Tarczal, Krbeček, Mašán (62. Volešák), Zeman (46. Danoski) - Řezníček (85. Stratil). Trenér: Čuhel.

Liberec: Kovář - Coufal, Pimpara, Rajnoch, Frýdek - Kolár (69. Káva), Rybalka (77. Obročník), M. Jarolím, Sackey, Pavelka - Budnik (60. Luckassen). Trenér: Šilhavý.

Petr Čuhel (Příbram): "Pro nás je tohle vítězství důležité a myslím, že po průběhu druhé půlky i zasloužené. Šli jsme tomu víc naproti. Liberec možná uspokojilo, že vedl. My jsme doma opět začali příliš vlažně, nebyli jsme důrazné v soubojích. To se druhou půlku zlepšilo a přispěl k tomu i příchodu Zorana Danoského, který se nebál hrát. Myslím, že na nás byla vidět větší motivace k výhře. Vstřelili jsme doma tři branky, měli další šance, takže s druhým poločasem spokojenost. Tu první penaltu jsem měl daleko, druhou jsem viděl líp. Myslím, že to fauly byly, říkali to i nezaujatí lidé. Ale neviděl jsem to ještě na videu, tak nechci moc hodnotit. Každopádně jsme chtěli chodit do vápna, hrát jeden na jednoho. Každé vítězství je klíčové. V minulém kole jsme sahali v Teplicích po bodu, bohužel jsme nedali šance. Musíme hrát každý zápas s takovou bojovností a nasazením jako dneska druhou půlku nebo v Teplicích."

Jaroslav Šilhavý (Liberec): "První poločas jsme lépe kombinovali, na domácích byla vidět trošku křečovitost, nervozita. Drželi jsme míč a podařilo se nám vstřelit krásný gól. Takovým zlomovým bodem utkání bylo, že jsme si hned nechali vyrovnat. Když domácí v druhé půli vstřelili druhý gól, už jsme nenašli odpověď. Vepředu jsme se trápili a nebyli jsme nebezpeční. Snažili jsme se ještě něco s výsledkem udělat, ale domácí po naší chybě přidali třetí gól. Jestli penalty byly, nebo nebyly, nechci hodnotit. Spíš bych se věnoval tomu, že jsme nebyli nebezpeční. Góly, které jsme inkasovali, nerozhodli o zápase. Kdybychom byli nebezpečnější, věřím, že jsme tady bojovali o body. Máme tým rozbitý, pomlácený, kromě vítězství v Jihlavě teď venku většinou odjíždíme s prázdnou. Nemáme to ve svých rukou, protože Boleslav má zápas k dobru, ale budeme do poslední chvíle bojovat o třetí, případně čtvrté místo, které může za určitých okolností znamenat postup do pohárových předkol. Pomalinku začal trénovat Kováč, tak uvidíme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články