Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Prezident Realu údajně jedná s Bayernem o přestupu Ribéryho

Madrid - Prezident fotbalistů Realu Madrid Florentino Peréz sice již utratil za posily Kaká a Cristiana Ronalda téměř 160 milionů eur (přes čtyři miliardy korun), nadále však zkouší přivést do klubu další světové hvězdy. Nyní jedná s Bayernem Mnichov o přestupu francouzského záložníka Francka Ribéryho. Oba kluby odmítly tyto informace potvrdit. Informace přinesl španělský deník AS. V přestupové hře je také záložník Xabi Alonso a obránce Almaro Arbela z Liverpoolu. Za oba je prý Peréz připraven zaplatit 45 milionů eur (1,17 miliardy korun), informoval britský deník Daily Mail.

O zájmu Realu o Ribéryho se spekuluje delší dobu. Během posledních dní se však kontakty mezi oběma kluby zintenzivnily, jelikož Realu nevyšla snaha o získání Davida Villy z Valencie. Real údajně za francouzského záložníka nabízí 55 milionů eur (asi 1,44 miliardy korun), Bayern však požaduje o pět milionů více.

Deník AS rovněž uvedl, že Ribéry si již našel v Madridu bydlení poblíž domu, ve kterém žije jeho přítel Zinédine Zidane. Ten jako zástupce Realu měl údajně Ribéryho k přestupu přemluvit.

Šestadvacetiletý záložník je v současnosti největší hvězdou francouzské reprezentace. Dvakrát byl zvolen nejlepším fotbalistou Francie a v ročníku 2007/08 byl vyhlášen nejlepším hráčem německé bundesligy, mezi jejíž největší hvězdy patřil i v uplynulé sezoně. Celkem za Bayern odehrál 53 zápasů a vstřelil 20 branek. Na kontě má i 38 startů za francouzský národní tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články