Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Prezident AS Řím: Totti po sezoně ukončí kariéru

Řím - Ramon Monchi, čerstvě zvolený sportovní ředitel AS Řím, oznámil, že Francesco Totti v létě pověsí kopačky na hřebík a přesune se do pozice v klubovém managementu. Sám fotbalista, který v celku z italské metropole strávil celou profesionální kariéru, nicméně jeho stanovisko zatím nepotvrdil.   

Francesco Totti
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

"Už před zvolením jsem věděl, že existuje dohoda, podle níž je aktuální sezona jeho poslední v kariéře hráče. Požádal jsem ho, aby mi byl nejblíže, jak to bude možné, a naučil mě, co je AS Řím. Protože on je AS Řím," prohlásil Monchi na tiskové konferenci.

Totti však oznámení sportovního ředitele nepotvrdil. "Někdo to možná říká, ale já ne," řekla stroze čtyřicetiletá legenda klubu, která debutovala v roce 1992 a postupně se vypracovala mezi největší hvězdy italské ligy.

V roce 2001 dovedla tým k mistrovskému titulu. Kromě toho byla u osmi druhých míst. Dvakrát pomohla "Vlkům" získat Italský pohár a dvakrát Italský Superpohár.

V Serii A odehrál Totti za Římany 616 zápasů a vstřelil 250 gólů. Je historicky nejlepším střelcem klubu a druhým nejlepším střelcem stoosmnáctileté historie italské ligy. V sezoně 2006/07 získal Zlatou kopačku pro nejlepšího evropského kanonýra.

V italské reprezentaci nastupoval v letech 1998 až 2006, odehrál 58 zápasů a vstřelil devět gólů. Kromě titulu mistra světa z roku 2006 ho zdobí i druhé místo z mistrovství Evropy v roce 2000. V roce 1996 se podílel na vítězství italského týmu na ME do 21 let.

Letos nastoupil do 15 duelů, z toho čtrnáctkrát jako náhradník, a dal dva góly. Římany čekají do konce sezony čtyři zápasy, ve kterých se budou snažit udržet druhou příčku v tabulce. Loučit by se měl v posledním kole 28. května doma proti Janovu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, bbc.com, Daily Mail

Hlavní zprávy

Nejčtenější články