Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Přetahovaná o čelo pokračuje. Real i Barcelona nezaváhali

Madrid – Jak vedoucí Real, tak ani druhá Barcelona ve španělské lize nezaváhali. Madridští si doma poradili s Las Palmas 3:1. Obhájce titulu odpověděl stejnou mincí a tři body si odvezl z Getafe po vítězství 2:0. Oba rivalové tak mají stále stejně bodů a pro Real mluví jenom lepší skóre. Cennou výhru si připsal Villarreal, který doma porazil Sevillu 2:1.

Radost hráčů Realu
zdroj: ČTK/EFE autor: Ballesteros

Barcelona opět potvrdila, že ani při absenci Lionela Messiho se nemusí obávat o svoji produktivitu. Své fanoušky navíc v Getafe potěšila dvěma krásnými góly.

V prvním poločase se prosadil Luis Suárez, kterému míč patou ze vzduchu posunul Roberto. Barcelonský odchovanec asistoval i u druhého gólu, jeho centr uklidil z voleje do sítě Neymar.

Neymar se Suárezem dali posledních 14 ligových gólů Barcelony, každý se trefil sedmkrát. Barceloně patří druhé místo o skóre za Realem Madrid, který odpoledne zvládl utkání s Las Palmas.

Real o vítězství rozhodl už v prvním poločase. Po čtyřech minutách se prosadil Isco, který využil chyby hostů v rozehrávce a po přihrávce od Casemira otevřel skóre. Druhý gól přidal po Marcelově centru Cristiano Ronaldo hlavou. Portugalský záložník tak vstřelil gól všem třiceti týmům, proti kterým od příchodu do La Ligy nastoupil.

Poprvé se do branky Realu postavil Kiko Casilla, čisté konto mu ale v 38. minutě zkazil Hernán, který po rohu zkorigoval na 1:2. Těsně před poločasem však aktivní Jesé opět navýšil skóre na dvougólový rozdíl a druhá půle pak už další branky nepřinesla.

Cenné vítězství si připsal Villarreal, soupeř Viktorie Plzně ve skupině Evropské ligy, když doma porazil Sevillu 2:1 a dostal se na čtvrté místo tabulky. Domácí mohli vést už po třech minutách, ale Bruno trefil z první šance zápasu pouze tyč.

Villarreal se prosadil až v 25. minutě, kdy se ve zmatku v pokutovém území nejlépe zorientoval Mario a z úhlu poslal míč do sítě. Druhý gól přidali domácí po hodině hry, kdy se do otevřené obrany Sevilly dostal Suárez, který poslal míč na volného Bakambua a ten zakončoval do prázdné branky.

Seville se podařilo v 76. minutě po hlavičce Llorenteho snížit. Villarreal sice mohl přidat třetí gól, ale tvrdá střela Suáreze skončila pouze na břevně. Naopak v posledních pěti minutách musel brankář Aréola zlikvidovat hned dvě šance, ale uspěl proti střele Konopljanky i hlavičce N'Zonziho.

Španělská fotbalová liga - 10. kolo:

Real Madrid - Las Palmas 3:1 (4. Isco, 14. Ronaldo, 43. Jesé - 38. Hernan), Valencie - Levante 3:0 (64. Paco z pen., 72. Feghouli, 80. Bakkali), Villarreal - FC Sevilla 2:1 (25. Mario, 61. Bakambu - 76. Llorente), Getafe - FC Barcelona 0:2 (37. Suárez, 58. Neymar), San Sebastian - Vigo 2:3 (11. a 37. Agirretxe - 17. a 56. Aspas, 89. Hernández), Eibar - Vallecano 1:0 (21. vlastní D. Llorente), Espaňol Barcelona - Granada 1:1 (90.+4 Caicedo - 58. Babin), Sporting Gijón - Málaga 1:0 (27. Halilovič),

Hlavní zprávy

Nejčtenější články