Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přestupový rekord v Bundeslize. Lucas Hernandez míří za 80 milionů eur do Bayernu

Bayern Mnichov posílí francouzský mistr světa Lucas Hernandez z Atlética Madrid. Německý velkoklub zaplatí za třiadvacetiletého obránce předem stanovené odstupné 80 milionů eur (přes dvě miliardy korun), což je nový bundesligový rekord. Rodák z Marseille bude mít v Mnichově pětiletou smlouvu do roku 2024.

Lucas Hernandez se stane hráčem Bayernu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Vzhledem k tomu, že lékařská prohlídka u Hernandeze odhalila poškození vnitřního vazu v pravém koleně, podrobil se po dohodě s Atléticem operaci. Na startu nové sezony 2019/20 by měl být patnáctinásobný francouzský reprezentant připraven.

"Jsem nesmírně šťastný, že jsme získali jednoho z nejlepších defenzivních hráčů světa," pochvaloval si sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič. Hernandez se v mnichovském klubu sejde s kolegou z francouzské obrany Benjaminem Pavardem, jenž přijde v létě ze Stuttgartu. K tomu si Bayern do obrany zajistil služby devatenáctiletého Janna-Fieteho Arpa z druholigového Hamburku.

Lucas je odchovancem Atlética, za jeho první tým hrál od roku 2014. S madridským klubem loni vyhrál Evropskou ligu i Superpohár. Na MS v Rusku absolvoval v dresu Francie všechny zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články