Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Přestupová sága je u konce. Schick posílí AS Řím, nejprve na hostování

Řím - Vedení AS Řím se dohodlo se Sampdorií Janov na přestupu útočníka Patrika Schicka. Podle italských médií by měli Giallorossi vzít českého fotbalového reprezentanta nejprve na roční hostování za pět milionů eur a poté ho koupit za dalších 33 milionů. Ještě zbývá, aby Schick absolvoval lékařskou prohlídku, ta jej čeká nejspíše v úterý. To už by ale měly být smlouvy podepsány.

Patrik Schick
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Nick Potts

Opce je povinná, formálně tak jde o přestup. "Italové to tak dělají, ale to není tak podstatné, Patrik se prostě na pět let stává hráčem AS Řím. V úterý podepíše smlouvu na pět let," řekl pro Aktuálně.cz hráčův agent Pavel Paska. 

Celkem by měl jednadvacetiletý Schick stát více než 38 milionů eur (téměř miliardu korun), což by z něj udělalo nejdražší posilu v historii římského klubu. Rekord dosud patřil argentinskému kanonýrovi Gabrielu Batistutovi, kterého AS v roce 2000 vykoupil z Fiorentiny za 36 milionů eur.

"Prodal jsem Tomáše Rosického za 500 milionů, ale takový přestup jako teď s Patrikem Schickem jsem ještě nikdy neudělal. Sampdoria vyšroubovala cenu až na 38 milionů eur. A to je v korunách takřka miliarda. Vzhledem k tomu, že vlastně ještě před rokem a čtvrt kopal Patrik na hostování v Bohemce, je to skoro zázrak," prohlásil Paska. Na přestupu vydělá i pražská Sparta, a to zhruba sto milionů korun.

Schick by se měl také stát druhým nejdražším českým fotbalistou po Pavlu Nedvědovi. Bývalého reprezentačního kapitána v roce 2001 koupil Juventus z Lazia Řím za zhruba 1,6 miliardy korun.

"Není to otázka peněz. Schick je fenomén," řekl před dnešním jednáním šéf Sampdorie Massimo Ferrero. "Takový hráč se rodí jednou za sto let. Je lepší než Beckenbauer," dodal.

O Schicka se italské velkokluby začaly zajímat poté, co v minulé sezoně po příchodu ze Sparty nastřílel v 35 soutěžních zápasech za Sampdorii 13 gólů. Původně měl namířeno do Juventusu, z toho však kvůli zdravotním komplikacím sešlo. Zájem měl také Inter Milán.

"Zájem jsme registrovali i z Německa či Francie, kde byl ve hře Paris SG. Jednali jsme s Interem Milán, ozvala se Neapol. K finální dohodě každopádně došlo s AS Řím," dodal Paska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články