Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přestupová bomba? Lukaku údajně míří na Old Trafford, Rooney zpět do Evertonu

Londýn - K velkému transferu se schyluje v Premier League. Slavný dres Manchester United by měl brzy oblékat belgický kanonýr Romelu Lukaku. Útočník Evertonu, který v uplynulé sezoně vstřelil 25 ligových gólů, přestoupí dle britských médií k "Red Devils" za 75 milionů liber (asi 2,225 miliardy korun), což by z něj učinilo 5. nejdražšího hráče v historii fotbalu. Opačným směrem prý putuje Wayne Rooney, jenž na Old Trafford přišel v roce 2004 právě z Evertonu.   

Romelu Lukaku se raduje z gólu
zdroj: imago sportfotodienst

Lukaku odmítl podepsat novou smlouvu a klub z města Beatles je připraven ho prodat. Největší zájem sice projevovala Chelsea, odkud v roce 2014 přišel, ale momentálně vše nasvědčuje k přesunu do Manchesteru. Tam by čtyřiadvacetiletý střelec znovu působil pod vedením kouče Josého Mourinha, který jej vedl během působení na Stamford Bridge.     

Odchovanec bruselského Anderlechtu byl loni druhým nejlepším střelcem anglické ligy. Celkem v kariéře odehrál 317 utkání a dal 145 branek. Dalších 57 zápasů a 20 gólů přidal za národní tým. K uzavření přestupu zbývá podle informací britských sdělovacích prostředků jen zdravotní prohlídka a dohoda mezi Lukakuem a Manchesterem.

Rooney v průběhu třinácti let nastřílel za United rekordních 253 branek. Získal s nimi pětkrát ligový titul, jednou FA Cup a slavil také triumf v Lize mistrů. V uplynulé sezoně nicméně nedostával příliš prostoru na hřišti, což vedlo k množství spekulací o jeho odchodu. Lukrativní nabídky z Číny sice údajně odmítl, návrat do Evertonu však vypadá mnohem reálněji. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články