Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přestup Schicka údajně komplikují zdravotní problémy. Vše se rozhodne do úterý, řekl Paska

Turín – Všichni už to brali jako hotovou věc, Patrik Schick půjde do Juventusu. Přestup jednadvacetiletého českého střelce ze Sampdorie do turínského velkoklubu se však v posledních dnech zadrhl a zahraniční média informují, že za vším jsou problémy během zdravotní prohlídky. Schickův agent Pavel Paska k situaci řekl, že jasno o budoucnosti mladého útočníka bude do úterý.

Patrik Schick
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Nick Potts

Během červnového mistrovství Evropy do 21 let odcestoval do Turína, kde se podrobil první části zdravotních testů a jeho přestup se měl uzavřít hned po šampionátu. "Patrik Schick dnes dokončil velkou část lékařské prohlídky potřebné k jeho přestupu ze Sampdorie. Nyní se vrací k reprezentaci a zbývající formality dokončí, až bude propuštěn z reprezentačních povinností," uvedl během června Juventus na svém webu.

Od posledního střetnutí českého výběru na turnaji v Polsku však už uteklo osmnáct dní a od té doby je v případě přestupu českého hráče, který v minulém ročníku italské ligy zaujal v dresu Sampdorie jedenácti nasázenými brankami, rychlostí a výbornou technikou, naprosté ticho.

Italská média proto začala spekulovat, co s českým reprezentantem bude. Podle některých zahraničních zdrojů může za zpoždění zdravotní prohlídka, během níž Schickovi měli zjistit nespecifikované problémy. Kvůli tomu údajně nyní kluby řeší, jakou formou a zda vůbec obchod proběhne.

Juventus, který v posledních pár hodinách získal z Bayernu hvězdného brazilského křídelníka Douglese Costu a usiluje také o ofenzivní hvězdu italské jednadvacítky Federica Bernardeschiho z Fiorentiny, měl Sampdorii za Schicka zaplatit podle prvotních informací třicet milionů eur. Nyní však turínský celek údajně zvažuje, že by ho vzal prozatím pouze na hostování.

O budoucnosti bývalého hráče Sparty a Bohemians 1905 by každopádně mělo být jasno během následujícího týdne. "Až to bude uzavřené, oba kluby to odprezentují. Kvůli pozdnímu konci na mistrovství Evropy má Patrik do pondělí oficiálně dovolenou a do úterý musí být jasno," okomentoval stav Schickův agent Pavel Paska.

Oslavy přestupu českého hráče do velkoklubu typu Juventusu se tak musí minimálně odložit.

Zdroj
ČT sport, .football-italia.net, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články