Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Přestup Morávka do Schalke se zkomplikoval

Gelsenkirchen (Německo) - Přestup českého fotbalisty Jana Morávka do Schalke se nečekaně zkomplikoval. Vedení německého klubu totiž neobdrželo včas od Bohemians 1905 transferkartu, bez které nemůže Morávek nastupovat v soutěžních zápasech. Pražský celek však vše napravil a podle ředitele klubu Lukáše Přibyla je celá záležitost vyřešena. Německá média přinesla informaci o tom, že Morávek nemůže nastupovat za Schalke, protože nebyly dodrženy podmínky smlouvy. "Přestože byl přestup uzavřen již v červnu, Morávek za nás stále nemůže hrát. Nebyly dodrženy závazky jeho bývalého klubu a hráč nemohl být zaregistrován," citoval deník Bild trenéra Felixe Magatha. Dokonce podle německých médií hrozilo, že by Schalke přestup anulovalo a požadovalo by vrácení 900 tisíc eur, které již byly z celkové částky 1,9 milionu eur poslány do Prahy.

Podle Přibyla šlo jen o důsledek prošetřování přestupu ze strany fotbalového svazu. "Situace je již vyřešena. Transferkartu již Schalke 04 obdrželo a Jan Morávek odjel za týmem. Zdržení nastalo tím, že nové vedení ČMFS si nechalo udělat právní rozbor situace, čímž se protáhla sedmidenní doba pro její vydání," řekl Přibyl. 

Komplikace zřejmě nastala kvůli sporu mezi Bohemians 1905 a Bohemians Praha. Bohemians Praha se totiž domáhají toho, že mají právo na přibližně padesátku hráčů, kteří byli v Bohemians již před rokem 2005, kdy došlo k rozdělení klubu na dva. Mezi těmito hráči má být i Morávek, který je odchovancem. Právě tento právní problém byl zřejmě důvodem, proč chtělo vedení svazu před potvrzením přestup prošetřit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články