Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Přestup Kaká do Realu ohrožuje zájem Chelsea

Madrid - Až v pondělí bude rozhodnuto o dalším působení brazilského fotbalisty Kaká. Oznámil to majitel AC Milán a italský premiér Silvio Berlusconi. Ačkoli některé španělské deníky považují příchod brazilského fotbalisty Kaká do Realu Madrid z AC Milán za hotovou věc, jiné zdroje tvrdí, že přestup byl na poslední chvíli zmražen. Do hry o nejlepšího hráče světa za rok 2007 se totiž vložila Chelsea, která hodlá přebít nabídku Realu částkou v přepočtu 1,74 miliardy korun, jež by z Kaká udělala druhého nejdražšího fotbalistu historie.

"Je příliš brzy přemýšlet o tom, co se stane. Pokud přijde nabídka, kterou nebudeme moci dorovnat, nechám to na něm. Máme spolu skvělý vztah, udělal jsem všechno, abych ho přesvědčil, ale nakonec necháváme vždy rozhodnutí na našich hráčích," oznámil Berlusconi, jenž situaci přirovnal k přestupu Andreje Ševčenka do Chelsea před třemi lety. 

Rozhlasová stanice Cadena Ser v úterý večer informovala, že Kaká se dohodl v madridském velkoklubu na pětileté smlouvě s ročním platem devět milionů eur. Milán by měl za sedmadvacetiletého Brazilce dostat 65 milionů eur. Tím by se tento transfer zařadil v historické tabulce na druhé místo hned za přestup Zinédina Zidana z Juventusu do Realu v roce 2001, jenž přišel madridský klub na 78 milionů eur.

Na příchodu brazilské hvězdy se podle španělských médií dohodl v Madridu staronový prezident Realu Florentino Pérez spolu s ředitelem AC Adrianem Gallianim a otcem Kaká Bosco Leitem, který svého syna zastupuje jako agent. Oficiálně by měl být transfer oznámen příští týden, kdy se Kaká vrátí do Evropy z plnění reprezentačních povinností. 

Do hry se vložila Chelsea, fanoušci protestovali

Přestup však může ohrozit snaha Chelsea, jejímž novým trenérem se tento týden stal dosavadní kouč Milána Carlo Ancelotti. Mezi ním a Kaká se během společných šesti let vyvinul blízký vztah a jeden druhého si hodně váží.

Proti Brazilcovu odchodu dnes protestovali milánští fanoušci. Asi třicet se jich sešlo před sídlem klubového vedení, kde přibližně půl hodiny provolávali hesla namířená proti Gallianimu. Podobně se zachovali i v lednu, kdy AC dostal nabídku na přestup Kaká za rekordních 100 milionů liber do Manchesteru City.

Silvio Berlusconi
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články