Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Přestřelka Karviné s Olomoucí nabídla osm branek, výhru slaví Sigma

V sestavě jim chyběl kanonýr Tomáš Chorý a nastoupili bez typického útočníka. Fotbalisté Olomouce přesto v zápase na hřišti Karviné dokázali nasázet hned pět branek. To jim nakonec pomohlo i k vítězství v osmigólové přestřelce, kterou Sigma ovládla 5:3 a poskočila na průběžné druhé místo tabulky. Karviná je naopak už šest kol v řadě bez výhry.

Radost fotbalistů Olomouce v utkání s Karvinou
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

I bez zraněného útočníka Chorého Hanáci do zápasu vstoupili jako z partesu. Už ve druhé minutě dohrál akci taženou po levém křídle Zahradníček, který si uvnitř pokutového území zpracoval balon a levačkou pokořil Berkovce. Tragický nástup Karviné podtrhl v 10. minutě Košťál, kterému odskočil balon ve vlastní šestnáctce, napadající Plšek ho obehrál a pak překonal i gólmana.

"Byla to moje chyba. Oni tam dobře presovali, vzali mi míč a byl z toho bohužel gól," řekl Košťál.

Hanáci i díky excelentnímu úvodu v prvním poločase jasně kralovali. Texl mohl jejich kombinační i pohybovou převahu zvýraznit třetí trefou, ale jeho skákavý pokus se mezi tyče nevešel.

Karvinou ovšem probudil v úplném závěru první půle Budínský, který po standardce a vyhrané hlavičce Košťála ze závaru ve vápně snížil. Pro Slezany to byla gólová radost po 319 minutách. "První půli jsme měli pod kontrolou, o to větší škoda byla toho kontaktního gólu, po kterém se soupeř chytil. Měli jsme to udržet do půlky, ale udělali jsme tam školáckou chybu," řekl Plšek.

Domácí se vrátili do druhé půle jako vyměnění. Během šesti minut bylo vyrovnáno a opět po standardní situaci. Letičův roh propadl až k Panákovi, který hlavou zamířil do levého horního rohu olomoucké brány. "Pomohl nám ten gól do šatny. Do druhé půlky jsme vstoupili lépe. Za stavu 2:2 jsme to mohli i otočit, ale třetí gól bohužel dala Olomouc," řekl Panák.

Karvinských bylo najednou na hřišti plno a soupeř s velkými problémy odvracel jejich ataky. K obratu scházelo málo, Budínského ránu ale Buchta v 55. minutě vytáhl. Jak se však Karviná hrnula dopředu, okna v její obraně vybízela Sigmu ke kontrům. Po brejku Vepřeka ještě zasáhl včas Košťál, ale v 68. minutě znovu strhl vedení na stranu hostů Falta, který po akci střídajícího Obročníka z dvanácti metrů po zemi trefil přesně k tyči.

"Ještě, že to tak dopadlo. Kdybychom některé situace neřešili tak naivně, mohli jsme to utkání dohrát s mnohem větším klidem a bez takových nervů. Ale hlavní je, že máme tři body," řekl Plšek.

Než domácí stačili sebrat síly k poslední ofenzívě, pohrál si s karvinskými beky v 75. minutě Houska a Berkovcovi nedal šanci. K divokému průběhu přispěl ještě opět Budínský, který devět minut před koncem z penalty potrestal faul Radakoviče. Ale k ničemu jinému už se domácí neprobojovali a v 89. minutě naopak z olomouckého přečíslení popáté inkasovali ze Zahradníčkovy kopačky.

MFK Karviná - Sigma Olomouc 3:5 (1:2)

Branky: 45. a 81. z pen. Budínský, 51. Panák - 2. a 89. Zahradníček, 10. Plšek, 68. Falta, 75. Houska. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Hrabovský. ŽK: Janečka, Eismann - Jemelka. Diváci: 3186.

Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Letič - Šisler (73. Čolič), Janečka - Štepanovský (46. Ramirez), Budínský, Kalabiška (22. Eismann) - Panák. Trenér: Weber.

Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (90. Hála), Houska, Texl (62. Obročník), Kalvach, Falta (84. Moulis) - Plšek. Trenér: Jílek.

Jozef Weber (Karviná): "Musím ocenit výkon Olomouce. Vyhrál soupeř, který byl lepší. Byl lepší v pohybu, s míčem, ve fotbalové rychlosti. Nám dnes bohužel nefungovaly kraje. Udělali jsme proto v průběhu nějaké změny, které se vcelku povedly, a urputností a silovým pojetím jsme se dokázali do zápasu vrátit. Prosadili jsme se ze standardek a vyrovnali. Ale hosté pak znovu odskočili a překlopili to zaslouženě na svou stranu."

Václav Jílek (Olomouc): "Do zápasu jsme skvěle vstoupili a rychle jsme si vytvořili dvougólové vedení. Soupeř se nedostával do žádných vyložených šancí, ale pak jsme si utkání rychle a zbytečně zkomplikovali. Nechali jsme si dnes dát všechny tři branky ze standardních situací. Po vyrovnávacím gólu na 2:2 přišla pasáž, kdy byla Karviná lepším týmem. My jsme ale dokázali zareagovat třetím gólem a v závěru už jsme to dotáhli. Čtrnáct bodů je krásný bodový zisk a musíme si ho vážit."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy