Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Premiérový střelec Pazdera chce zklamat ty, již vsadili na sestup Zlína

Praha - Obránce Lukáš Pazdera zajistil nováčkovi Zlínu ideální vstup do nejvyšší soutěže, když rozhodl gólem o nečekané výhře 1:0 na stadionu Bohemians Praha 1905. Osmadvacetiletý fotbalista věří, že se svými spoluhráči dokáže zklamat všechny, kteří si vsadili na okamžitý návrat "Ševců" do druhé ligy, současně však úspěšné první kolo nepřeceňuje. A přemýšlí již o tom, jak získat další body v příštím ligovém vystoupení doma s Jihlavou.

Radost fotbalistů Zlína po vítězství na hřišti Bohemky
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Kapitán v týdnu říkal, že chceme zklamat všechny ty, kteří si vsadili na náš sestup. My jako kabina se o to snažíme a doufám, že se nám to povede. Ale ještě je 29 kol do konce, po prvním kole nemůžeme předjímat. Ale určitě nám tohle vítězství dodá sebevědomí," řekl Pazdera po utkání novinářům.
 
Přestože před šesti lety zažil poslední zlínskou sezonu v nejvyšší soutěži, mezi střelce se zapsal poprvé. "Pro mě je to první ligový gól a vítězství, takže co víc si na začátek sezony přát," těšilo Pazderu. "Dal jsem gól a byl vyhlášen hráčem utkání. Dá se říct, že to byl podle vyhodnocení nejlepší zápas, co jsem odehrál v lize. Ale doufám, že budou ještě lepší," přidal zlínský bek.
 
Ve 25. minutě si sám rozjel gólovou akci, Kopečný mu zprava přesně vrátil míč a Pazdera pohotovou ranou na zadní tyč překonal domácího brankáře Zlámala. "Oba krajní beci se snažíme podporovat útok a teď to vyšlo z pravé strany. Výborný centr, já se hlavně soustředil, abych to trefil. Povedlo se a skončilo to v bráně. Je jedno, jestli ho dám já, nebo útočníci," popsal Pazdera svůj zásah.

Body z "ďolíčku" je potřeba potvrdit doma proti Jihlavě
 
Se svými spoluhráči po vstřeleném gólu nepustil Bohemians do velkého tlaku, až v 87. minutě vychytal střídajícího Mikuše brankář Holý. "Tlačili nás, ale vzadu jsme to v čele s gólmanem ustáli. Byli jsme na ně připravení a uhráli to na nulu. Snažili jsme se, aby Bohemka neměla klid na rozehrávku a povedlo se nám to," konstatoval hráč s 24 ligovými starty.
 
Na úvodní triumf chtějí Zlínští navázat hned v dalším duelu s Jihlavou. "Příští týden hrajeme doma a tam nám velí povinnost vyhrávat, i když jsme nováček. Pokud se nám to povede a potvrdíme tohle vítězství, bude to nejlepší začátek, jaký jsme si mohli přát," dodal Pazdera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články