Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Premiéra jaksepatří. Koubek se po výhře v Marseille dostal do sestavy kola

Paříž – Gólman Tomáš Koubek se uvedl v novém angažmá v Rennes brilantním výkonem, za který ho deník L'Equipe zařadil do ideální sestavy kola francouzské ligy. Reprezentační gólman několika výjimečnými zákroky pomohl k výhře 3:1 na hřišti Marseille.

Tomáš Koubek
zdroj: ČTK/Panoramic

"Vyhráli jsme na Marseille a já jsem šťastný jak blecha," uvedl Koubek po vítězném utkání.

Rennes se rychle dostalo do vedení 2:0, ale pak bylo pod tlakem Marseille. Koubek se vyznamenal zejména ve 35. minutě, kdy na něj běžel Valere Germain. Rychlým vyběhnutím mu zmenšil střelecký úhel a ramenem dokázal střelu vytěsnit mimo branku. Krátce nato vychytal hlavičku Gregory Sertice pod břevno po standardní situaci. Až v závěru nestačil reagovat na umístěnou střelu Morgana Sansona k tyči.

Za svůj výkon dostal Koubek známku sedm a dostal se do sestavy kola se třemi spoluhráči Benjaminem Bourigeaudem, Jorisem Gnagnonem a Vahbím Chazrím či hvězdami Paris St. Germain Neymarem a Edinsonem Cavanim.

Koubek dal vzpomenout na svůj zatím asi nejlepší zápas klubové kariéry z října 2015, kdy Liberci právě v Marseille vychytal v Evropské lize výhru 1:0. "Na ten zápas si moc dobře pamatuji. Marseille mělo mnoho šancí, byla skvělá atmosféra, ale my vyhráli. Byl to největší zápas mé dosavadní kariéry a nikdy na něj nezapomenu," prohlásil Koubek, který přestoupil do Rennes před dvěma týdny z pražské Sparty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články