Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Premier League hlásí první odložené utkání kvůli koronaviru, nákaza se šíří v Newcastlu

Odložení zápasu kvůli covidu-19 není v posledních měsících v Evropě výjimečné, ale v anglické Premier League se to doposud nestalo. Nákaza koronavirem však momentálně tvrdě zasáhla Newcastle, který v pátek nebude moci odehrát střetnutí proti Aston Ville. Po několika pozitivních případech mezi hráči i zaměstnanci ho klub musel odložit. Nový termín zatím není znám.

Newcastle United
zdroj: ČTK/PA/ autor: Owen Humphreys

Zástupci Newcastlu nejprve oznámili, že uzavřeli tréninkové centrum, aby se koronavirus dál nešířil. Poté následoval odklad ligového duelu. "Několik hráčů i zaměstnanců je nyní v domácí izolaci, poté co v předchozích dnech měli pozitivní test," uvedl klub.

Kolik lidí testováním neprošlo, nesdělil. Podle dřívějších informací byly tři pozitivní případy z minulého týdne a další dva z víkendových kontrol. Vedení Premier League v pondělí oznámilo, že testování odhalilo za uplynulý týden deset pozitivních případů. Konkrétní jména ani kluby, kterých se nákaza týká, ale nezveřejnilo.

Newcastlu v posledním zápase s Crystal Palace scházela řada hráčů jako Allan Saint-Maximin, Andy Carroll, Jamaal Lascelles, Ryan Fraser či Isaac Hayden. Klub ovšem nevysvětlil, co bylo důvodem jejich absence.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články