Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Přelobovat gólmana není jednoduché, hodnotil Schick. Bylo to famózní, pochválil Dúbravka

Efektní lob Patrika Schicka ozdobil jinak urputné utkání Česka se Slovenskem, které Schick se spoluhráči vyhráli 1:0. Přestože na hřišti vše vypadalo velmi lehce, český útočník po utkání přiznal, že zakončení tak jednoduché nebylo. Schicka pochválil i ten, který se snažil padající lob zachytit – slovenský gólman Martin Dúbravka.

Patrik Schick v souboji se slovenskými obránci
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsme rádi, že jsme se udrželi ve druhé lize, že jsme doma před fanoušky vyhráli a že je vidět, že naše výkony mají vzestupnou tendenci. Že to není jen o jednom zápase, ale že se zvedáme a že to má budoucnost," řekl Schick.

Měl na tom velkou zásluhu, když dobrý výkon proti Slovensku korunoval brankou. Po pasu od Jakuba Jankta běžel sám na Dúbravku, kterého přehodil. "Vyplaval jsem tam úplně sám, tak jsem zprvu nevěděl, jestli nejsem v ofsajdu. Pak jsem měl v hlavě dvě myšlenky. Buď zavřu oči a prostřelím ho, nebo to vyřeším technicky, protože byl venku," popisoval Schick.

Jelikož míč skákal, zvolil řešení lobem. "Rozhodující byl první dotek, který nebyl jednoduchý, protože míč skákal. Jsem rád, že jsem si ho dal ideálně a z druhého dotyku jsem ho mohl přehodit. Byl to jeden z mých hezčích gólů. Ale přiznám se, že jsem se trochu bál, jestli jsem to nedal moc delší a aby to nebylo břevno," dodal.

Schickovu branku ze 32. minuty ocenil i ten, který se jí snažil zabránit – slovenský gólman Dúbravka. "Udělal to velmi dobře a ukázal kvalitu. Míč si ještě lehce nadkopnul a potom mě přeloboval. Bylo to famózní a kéž by takových branek padalo víc," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick: Možná se v klubu něco změní, ale uvidíme

Patrik Schick: "Situace jeden na jednoho se u televize zdá jednoduchá, ale ze zkušenosti vím, že to tak lehké není, protože se honí hlavou několik myšlenek, jak to vyřešit. A musíte vybrat tu nejlepší."

Dúbravku porážka mrzela. Jeho spoluhráči se prosadit nedokázali. "Věděli jsme, že když Čechům stačí remíza, budou hrát v bloku a čekat na protiútoky. A právě po brejku jsme stejně jako v prvním vzájemném zápase dostali gól," řekl Dúbravka. "Češi hráli velmi kompaktně a obětavě. My jsme byli trošku lepší, ale nevyužili jsme šance," přidal.

Zatímco Slováci smutní, Schick se vrací do Itálie, kde v posledním ligovém utkání také skóroval. A dobré výkony za národní tým by mu mohly pomoci k tomu, aby se zlepšila jeho pozice. "Těžko říct, jestli mi to pomůže v klubu. Možná se trochu něco změní. Jsem hlavně rád, že jsem pomohl reprezentaci a udrželi jsme se. Co bude v klubu, to uvidíme," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články