Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překvapivý konec, žádná katastrofa. Hra byla dobrá a jsme na správné cestě, řekl Setién

Španělský pohár pro ně překvapivě skončil už ve čtvrtfinále po porážce s Bilbaem 0:1, trenér Barcelony Quique Setién z toho ale velkou tragédii nedělal. Naopak pochválil svěřence za předvedenou hru a těší ho, že Katalánci jsou na správné cestě. Podobně to vidí i obránce Gerard Piqué, který si myslí, že by měl klub odložit vnitřní neshody, jež se objevily poté, co kapitán Lionel Messi zkritizoval sportovního ředitele Érica Abidala.

Zklamaný Lionel Messi
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Jan Huebner

"Opouštíme tuhle soutěž. Je to bolestivé, ale obraz týmu se mi líbí. Všechno šlo dobře kromě výsledku a vypadnutí. S tím, jak jsme hráli, jsem celkem spokojený. Spousta lidí se podívá na výsledek, ale je to o cestě. Jdeme správným směrem," řekl na tiskové konferenci Setién.

"Jsou dny, kdy máte deset šancí a nedokážete je proměnit, zatímco jindy vám ke skórování stačí jediná. Nevím, proč tomu tak je, možná kvůli sebevědomí hráčů. Všechno nemůžeme mít pod kontrolou a tohle je jedna z těch věcí," uvedl jednašedesátiletý Španěl.

Barcelona inkasovala ve třetí minutě nastavení po vlastní brance Sergia Busquetse. "Bohužel jsme neměli čas reagovat," prohlásil Setién.

Handrkování nám nepomůže, řekl Piqué

Úřadující vítěz španělské ligy vypadl poté, co Messi v týdnu zkritizoval na instagramu sportovního ředitele Abidala. Argentinskému útočníkovi se nelíbilo, že Abidal v rozhovoru pro španělský deník Sport prohlásil, že hráči nepracovali dost tvrdě pod bývalým koučem Ernestem Valverdem, který byl v lednu odvolán.

"Každý ví, co udělal dobře a špatně. Musíme pracovat a ne, že se do konce sezony budeme mezi sebou handrkovat, protože to ničemu nepomůže. Musíme se soustředit na náš herní styl a vítězství. Náš klub je založen na výhrách a na tuhle cestu se musíme vrátit," konstatoval Piqué.

V šestém soutěžním utkání pod Setiénem prohrála Barcelona podruhé. "Není vhodná doba, abychom na sebe házeli špínu, kterou mají všechny kluby. Naše sebevědomí je na vrcholu. Máme radost, jak jsme hráli a reagovali na tlak. Vyřazení je těžké, ale máme ze sebe velmi pozitivní pocit. Byl to velmi důležitý krok vpřed," řekl Piqué.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články