Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Překonal zranění, ale pandemie jeho rozlet zastavila. Převlékám se raději doma, líčí Suchý

Během tréninků se víceméně nedostane do kontaktu s ostatními a po něm se sprchuje mimo kabinu. Obránce Marek Suchý a jeho spoluhráči v německém Augsburgu se totiž během pandemie připravují v malých skupinách. Český reprezentant věří, že koronavirová krize co nejdříve pomine a bude se moci poprat o místo v sestavě, ze které vypadl po zářijovém zranění.

"V týdnu, než se přestalo hrát, přišel nový kouč. S ním a s vedením klubu jsme se dohodli, že i se současnými opatřeními budeme trénovat přece jen pauza doma vás ovlivní. Jsme proto rozdělení na dvě nebo tři skupiny. Tréninky jsou absolutně bez kontaktů, pohybujeme se co nejdále od sebe," řekl Suchý pro web FAČR.

"Děláme cvičení s míčem, přihrávky, dlouhé balony, technická cvičení. Zkrátka abychom měli každý den míč na noze a úplně z toho nevypadli. Pak jsou tam běhání, intenzivní výběhy do schodů a podobně. Mně se to líbí."

V tréninkovém areálu se hráči Augsburgu snaží zdržovat co nejméně. "Já se třeba snažím chodit do kabiny jen minimálně, takže se převlékám doma. Jezdím rovnou na trénink, abych nebyl s nikým v kontaktu, a po něm se sprchuju zase doma." 

"Nikdo nesmí riskovat. Musíme dodržovat odstupy od ostatních. Zároveň se musí každý hned hlásit doktorovi, kdyby byl jen trochu nakřáplý, což je naprostý základ," doplnil zástupce kapitána české reprezentace.

V září si Suchý v kvalifikačním utkání v Černé Hoře přivodil svalové zranění a od té doby nehrál soutěžní zápas. "Natrhnul jsem si úpon mezi stehenním a hýžďovým svalem. Je to komplikovanější zranění než třeba trhlinka přímo ve stehenním svalu, léčba trvá o pár týdnů déle," vysvětlil.

"Prognóza léčby zněla šest až osm týdnů. Všechno probíhalo klasicky, ale když jsem později zkoušel běhat, tak jsem to zranění pořád cítil," dodal Suchý.

"Shodou náhod jsem dostal kontakt na jednoho chiropraktika z Mnichova. Ten přišel na to, že mám špatné postavení nervu, který vede od zad přes hýžďový sval až dolů. Dělal se mnou nějaké kompenzace a dostal nerv zpět do správné pozice. Během prosince už jsem začal s běžeckými tréninky a postupně jsem se zapojil i do tréninků s mančaftem." 

O angažmá v Augsburgu:

"První sezona mi nevyjde, jak jsem si představoval, ale kdo ví, jak by to vypadalo, kdybych zůstal zdravý. Prostě se to tak stalo."

V jarní části bundesligové sezony, kterou koronavirus přerušil 13. března, byl pokaždé na lavičce. "V lednu už jsem odehrál pár přáteláků, i když to je samozřejmě jiná úroveň než soutěžní utkání. Každopádně teď jsem zdravý," konstatoval Suchý.

První sezonu v Augsburgu po příchodu z Basileje si představoval jinak. "Samozřejmě to bylo nepříjemné, člověk se chce ukázat. Teď už koukám před sebe a jedu dál. Smlouvu mám na dva roky. První sezona mi nevyjde, jak jsem si představoval, ale kdo ví, jak by to vypadalo, kdybych zůstal zdravý. Prostě se to tak stalo. Teď jsem odhodlaný bojovat o své místo, mám obrovskou chuť se prosadit."

Český triumvirát

Je rád, že má v týmu dva české spoluhráče brankáře Tomáše Koubka a záložníka Jana Morávka.

"To je obrovská výhoda. Oba mi byli oporou i v době zranění. Táhlo se to, ale oba mě podporovali stejně jako manželka a děti. Vždycky je příjemné, když si v cizím prostředí můžete s někým popovídat i v češtině. Měl jsem to štěstí i v Basileji, kde jsem byl s Tomášem Vaclíkem. Ale výhoda byla i to, že se domluvím německy. Noví spoluhráči to ocení a všechno je o hodně snazší," zakončil odchovanec pražské Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články