Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Předseda ČMFS: Vraťte policii na stadiony

Praha - Policie dále vyšetřuje pondělní incident z fotbalového utkání na pražské Letné. Hledá výtržníka, který ze sparťanského kotle hodil směrem na hřiště dělbuch a zranil tak dvanáctiletého chlapce. Podle Alexandra Károlyiho, předsedy Českomoravského fotbalového svazu, by šlo vyšetřování rychleji, kdyby byli policisté na stadionu přítomni přímo v průběhu utkání.

Disciplinární komise fotbalového svazu zahájila se Spartou řízení a incident z pondělního utkání tak může klub vyjít draho. Jestliže se prokáže, že Sparta dostatečně nezajistila pořadatelskou službu, hrozí jí až desetimilionová pokuta nebo zavření stadionu až na tři zápasy.

Podle Károlyiho by vyšetřování podobných výtržností na fotbalových stadionech ulehčilo, kdyby byl na místě k dispozici kvalitní kamerový systém. Předseda svazu taky zopakoval, že je proti novým pravidlům týkajících se působení policie na stadionech: "Nesouhlasím s tím, že policie nemá co dělat na stadionech, protože fotbal je věcí veřejnou, a kdyby byla policie prokazatelně přítomná, tak k zásahu a identifikaci mohlo přijít na místě.

V pondělí zranil dělbuch dvanáctiletého chlapce, brankáře žákovského týmu Sparty, který podával míče. Chlapec byl otřesen, ale po ošetření v nemocnici už je v pořádku.

Policie již přistoupila ke zkoumání záběrů z kamer a vyslechla některé svědky celého incidentu, mezi nimi především pracovníky najaté bezpečnostní agentury. Po dokončení výsledků vyšetřování může být pachatel obviněn z výtržnictví, nedovoleného ozbrojování nebo obecného ohrožení.

Zraněný chlapec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články