Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Předem se nevzdáváme, hlásí Sparta před soubojem s CSKA

Praha - Ačkoli si fotbalisté Sparty uvědomují, že ve 3. předkole Ligy mistrů bude favoritem jejich soupeř CSKA Moskva, nevzdávají se. Věří, že mají šanci přes ruského vicemistra postoupit, i když připouštějí, že spíše chtěli změřit síly s týmy ze západní části Evropy, ať už se jednalo o Ajax Amsterdam, Monako či belgické Bruggy. 

"Nejsem z losu nadšený, přál jsem si Monako, ale na druhou stranu vím, že jsme si nemohli vybírat. Pokud chceme uspět a postoupit, tak musíme porazit CSKA," prohlásil pro
klubový web brankář David Bičík. "Těžké by bylo hrát proti jakémukoliv z těch pěti týmů, ale jak už jsem řekl, musíme si s nimi poradit, pokud chceme jít dál," uvedl letenský brankář.

"Rozhodně nic nevzdáváme předem. Byl bych samozřejmě rád, kdyby nás podcenili, ale byl bych zároveň blázen, kdybych tomu věřil. Oni také chtějí postoupit do základní skupiny, takže podcenění z jejich strany nehrozí," dodal Bičík.

Matějovský je jediným pamětníkem posledního vzájemného klání na pohárové půdě

Podobně zhodnotil los i zkušený záložník Marek Matějovský. "Uděláme maximum pro postup, nedáme kůži lacino. Těžko předjímat, zda nás můžou podcenit. Určitě vědí, co je Sparta za
tým, a nenechají nic náhodě. Často se potkáváme na soustředěních s ruskými týmy, takže ani pro nás to nebude nic neznámého. Jde o hodně, o Ligu mistrů. Nemyslím si tedy, že by
si mohli dovolit nás podcenit," řekl Matějovský.

Marek Matějovský
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Jako jediný ze současného kádru pamatuje pět let staré vzájemné souboje z Evropské ligy, které skončily prohrou 0:3 a remízou 1:1. "Pamatuji si, že to byl tenkrát jasný favorit skupiny, což svým postupem potvrdil. Nepídil jsem se předem po tom, jak mají možní soupeři poskládané týmy, ale samozřejmě se všeobecně ví, že v Rusku jsou bohaté kluby a mají velké možnosti. Určitě nás čeká hodně kvalitní tým," dodal Matějovský.

V CSKA se od té doby vyměnila ofenziva, ale v defenzivě ruský celek sází na sehranost a už 11 let spolu hrají obránci bratři Vasilij a Aleksej Berezučtí, Sergej Ignaševič i brankář Igor Akinfejev. "Pokud se nepletu, tak CSKA má pořád téměř stejnou obranu, jako když s tímto týmem hrála Sparta naposledy v Evropské lize před pár lety. Jinak se to mužstvo ale změnilo. Jsem rád, že hrajeme první zápas venku," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

V Rusku panuje s losem spokojenost. "Hrozil nám duel se silným Fenerbahce, takže jsem rád za to, jak to dopadlo," řekl brazilský obránce Mario Fernandes. "Ale ani Sparta nebude snadný protivník. V této fázi není nikdo snadný. Budeme muset vynaložit všechny síly, abychom postoupili," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Los Ligy mistrů přisoudil Spartě CSKA Moskva
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články