Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Před týdnem ho zabíjeli. Nyní se ale necítím jako hrdina, řekl dvougólový Ramos

Neapol – Jak se stát rychle z kritizovaného hvězdou ukázal v Lize mistrů Sergio Ramos. Ještě před týdnem byl kapitán Realu Madrid pranýřován za několik chyb při obranné práci, v odvetě osmifinále milionářské soutěže na hřišti Neapole se však stal klíčovou postavou. Třicetiletý fotbalista zařídil dvěma hlavičkami obrat, který vynesl "Bílému baletu" výhru 3:1 a stvrzení postupu.

Slavící Sergio Ramos z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Tony Gentile

Velkolepé vystoupení Ramose bylo stylové, jelikož tak skvěle oslavil jubilejní 100. zápas za madridský velkoklub v evropských pohárech. "Jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu k postupu. Byl to můj stý zápas za Real v pohárech a myslím, že jsem to nemohl oslavit lépe," řekl po zápase spokojeně Ramos.

Real si přivezl do Neapole výhru 3:1 z domácího duelu. Na půdě italského soupeře prohrával po poločase 0:1, pak ale zaúřadoval Ramos. Španělský stoper nejprve v 51. minutě po rohu vyrovnal a v 57. minutě po dalším centru stav otočil. Hlavičku mířící na branku přizvedl domácí Dries Mertens a UEFA nakonec označila gól jako vlastní.

Madridský kapitán potvrdil, že z pozice obránce umí střílet klíčové branky. Prosadil se ve finále Ligy mistrů vloni i v sezoně 2013/14 a trefil se také v srpnovém Superpoháru UEFA. V této sezoně má na kontě rovněž šest branek ve španělské lize.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Neapol - Real Madrid

"Před týdnem mě kritici prakticky zabíjeli, před měsícem to zase bylo výborné. Necítím se jako hrdina kvůli tomu, že jsem teď dal dva góly. Jen jsem se snažil udělat svou práci, jak nejlépe umím," konstatoval Ramos.

Jeho celek pokračuje v cestě za obhajobou trofeje, v první půli si ale s postupem zahrával. V 37. minutě ho za stavu 0:1 po Mertensově střele zachránila tyč od inkasovaného gólu, který by v té chvíli znamenal vyřazení.

"V první půli jsme se hodně trápili, hráli jsme špatně. Ztráceli jsme na vlastní půlce míče a soupeř si díky tomu vytvářel šance. Jsem rádi, že jsme postoupili, ale musíme popřemýšlet o našich chybách v první půli a znovu se soustředit na domácí ligu," dodal Ramos. Real po dvou bodových ztrátách z posledních čtyř kol přišel o první místo ve španělské lize, oproti vedoucí Barceloně má ale zápas k dobru.

Trenér Zinedine Zidane o postupu přes Neapol ani chvíli nepochyboval. "Ani na moment jsem si nemyslel, že by nám hrozilo vyřazení. První půli jsme si protrpěli, ale celkově jsme v obou zápasech dali šest gólů. Výsledky dvakrát 3:1 mluví jasně, rozhodla naše kvalita," prohlásil francouzský trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články