Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Přeček podepsal smlouvy. Zbrojovku vlastní FOR Brno Plus

Brno - Vlastníkem druholigového fotbalového klubu Zbrojovka Brno se stala akciová společnost FOR Brno Plus. Jejím jediným akcionářem je právník Jaroslav Přeček. "Společnosti FOR Brno patří sedmdesátiprocentní podíl akcií a já jsem její jediný akcionář. Založil jsem ji, protože fotbal nechci míchat se svými dalšími aktivitami," objasnil pro brněnský deník Přeček.

Brněnská Zbrojovka
zdroj: ČT24

Přeček se o Zbrojovku ucházel od začátku ledna a na konci týdne se s dosavadními majiteli, bratry Romanem a Stanislavem Prosovými, dohodl na převodu sedmdesátipro­centního podílu. "Smlouvy už jsme podepsali, takže formálně už je všechno v pořádku. Ještě schází zápis v obchodním rejstříku, který řeší právníci. Trvá to přibližně čtrnáct dnů," objasnil jedenasedmdesá­tiletý bývalý prvoligový brankář.

Zbylých třicet procent akcií drží podnikatel Petr Hoskovec, Přeček už ale dříve vyjádřil zájem o jejich odkup.

Zbrojovka musí do 4. dubna uhradit dluhy, aby obdržela licenci ke startu ve dvou nejvyšších českých soutěžích na další sezonu. Hovoří se o částce osm milionů korun. "Závazky vyrovnáme. Licence je nyní to nejpodstatnější. Ale s jejich vyřešením by neměl být žádný problém," uvedl Přeček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články