Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Přebudovaný Žižkov chce rychle zpět do první ligy

Praha - V roli největších favoritů vstoupí do druhé ligy fotbalisté Viktorie Žižkov. Pražský celek po sestupu značně přebudoval kádr a s novým koučem Vlastimilem Petrželou si vytyčil jasný cíl - ihned se vrátit do nejvyšší soutěže. "Sestup byla velká rána pro celý klub. Cílem je určitě okamžitý návrat mezi elitu do první ligy, na tom jsme se všichni shodli. Víme, že to nebudeme mít vůbec jednoduché, protože druhá liga je velmi vyrovnaná a postupové ambice má více klubů. Cíl ale nemůže být jiný, kdybychom nepostoupili, byl by to neúspěch," řekl prezident klubu Luděk Vinš.

Na Žižkově došlo po sestupu k mnoha změnám. Trenéra Zdeňka Ščasného nahradil zkušený Petržela, který v přípravě pracoval se značně obměněným kádrem. Ve Viktorii totiž skončilo 15 převážně zkušených hráčů, jimž povětšinou vypršela smlouva. "Předpokládáme, že jsme příchodem nového trenéra nastartovali novou éru Viktorky. Do nového ročníku přicházíme v novém světle," uvedl Vinš. 

K mladým hráčům si Petržela v letní pauze přivedl trojici zkušených fotbalistů. Těmi jsou Richard Culek, Pavel Mareš a Adam Petrouš, s nimiž se zná z předchozích angažmá v české lize. "Je tu velká spousta mladých a šikovných hráčů, které jsme doplnili zkušenými. Myslím, že výchozí pozice je daleko lepší, než jsem měl v minulosti na Bohemce a v Liberci," podotkl Petržela. 

Neobává se, že by na mužstvo dolehl tlak z "povinnosti" postoupit. "My se o tom nebavíme, hráče nijak nesvazuji. Soustředíme se na sebe. Když budeme všichni makat a pořádně pracovat, máme na to, abychom se vrátili. Druhá liga je o bojovnosti," podotkl Petržela. 

Oproti předchozí sezoně Pražané asi o třetinu snížili rozpočet, ten nynější se pohybuje okolo 30 milionů korun. Dalších 20 milionů plánují Žižkovští v případě návratu do ligy investovat do vyhřívaného trávníku. "Projekt je hotový, dodavatelé všech částí jsou předjednaní," prohlásil viceprezident Michal Kucián. 

Do doby, než bude vyhřívání hotové, by si měl žižkovský trávník trochu odpočinout, protože už na něm nebudou hrát svá domácí utkání prvoligoví Bohemians Praha. "My jsme Střížkovu nabízeli spolupráci, aby se podíleli jinak než v loňském roce. Podmínky byly jasné od začátku. Řekli jsme jim, že pokud se chtějí podílet na vyhřívaném trávníku, je to možné. Ale oni chtěli stejné podmínky, takže jsme se nedohodli," řekl Vinš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články