Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Přebarvili jsme Manchester na rudo, těšilo Solskjaera. Víno muselo mít stylovou barvu

Zatímco ještě pár dní zpátky na jeho hlavu šla kritika za výkony Manchesteru United, při sobotním městském derby na hřišti City se z ochozů linul pokřik fanoušků "Ole, Ole, Ole...". Kouč "rudých ďáblů" Ole Gunnar Solskjaer ligovým triumfem 2:1 nad velkým rivalem získal opět trochu více důvěry a situaci si náležitě užil. Připil si stylovou barvou vína a vyzval příznivce, ať jdou slavit do ulic.

Slavící kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mike Egerton

United v minulém ročníku Ligy mistrů prohráli úvodní osmifinálový duel doma s PSG 0:2 a před odvetou se jim přisuzovaly minimální šance na postup. Ve francouzské metropoli však hosté nepříznivý vývoj obrátili a po výhře 3:1 postoupili mezi osm nejlepších evropských celků.

"Rudí ďáblové" vedli na Etihad Stadium po necelé půlhodině o dvě branky díky trefám Marcuse Rashforda z penalty a Anthonyho Martiala. Za "Citizens" snížil pět minut před koncem Nicolás Otamendi.

"Hráli jsme fantasticky. Na začátku utkání jsme byli mimořádní. Zaútočili jsme pokaždé, když jsme se dostali k míči. Měli jsme vést až o pět gólů. To jasně svědčí o tom, že kluci hráli strašně dobře," uvedl šestačtyřicetiletý norský trenér, který vede United od prosince minulého roku, kdy nahradil odvolaného Josého Mourinha.

Manchesterské derby doprovázely rasistické urážky hráčů United. "Viděl jsem na videu, jak na Freda a Jesseho Lingarda, kteří stáli u rohového praporku, házejí lidé mince," konstatoval Solskjaer. Směrem k brazilskému záložníkovi Fredovi pak jeden z fanoušků napodoboval opičí pohyby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články