Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Práva na Morávka se domáhá i Michal Vejsada za Bohemians Praha

Praha - Problémy okolo přestupu fotbalisty Jana Morávka do německého Schalke ještě nejsou zcela uzavřenou záležitostí, jak se zdálo ve čtvrtek. Vedení Schalke sice již má transferkartu své posily z Bohemians 1905 a Morávek může nastupovat v zápasech, ale práva na hráče se stále domáhá i člen představenstva FC Bohemians Praha Michal Vejsada. Podle něj musejí být peníze za přestup poslány správcovi konkurzní podstaty, jinak bude chtít náhradu škody po Českomoravském fotbalovém svazu.

Vejsada zaslal zprávu, že vedení ČMFS vydalo Morávkovu přestupní kartu za předpokladu, že peníze za přestup budou poslány správci konkurzní podstaty. "V případě, že tak nebude učiněno, vystavuje se ČMFS náhradě škody ve výši 70 milionů korun," stojí ve Vejsadově prohlášení.

Šéf právního odboru ČMFS Marcel Petrásek to ale kategoricky popřel. "Vydání transferkarty nejde v žádném případě nějak podmiňovat. Kartu jsme Schalke poslali bez jakýchkoliv podmínek," řekl Petrásek.

Vejsada se opírá o dubnové rozhodnutí Městského soudu v Praze, podle kterého nesmějí Bohemains 1905 zpeněžovat žádný majetek, který byl v minulosti při krachu klubu zapsán do konkurzu, bez výslovného souhlasu konkurzního správce Jana Draslara. Součástí majetku by měli být i někteří fotbalisté včetně Morávka.

Devatenáctiletý záložník přestoupil do Schalke v červnu za 1,9 milionu eur (téměř 50 milionů korun). Polovina částky byla už podle čtvrtečního vyjádření trenéra Schalke Felixe Magatha pražskému celku poslána. Podle Magatha by mohly průtahy o vydání transferkarty dokonce skončit zrušením přestupu a domáháním se navrácení zaslané částky.

Českomoravský fotbalový svaz
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články