Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Poznar: Ve Zlíně mě zase fotbal baví a mám z něho dobrý pocit

Fotbalový útočník Tomáš Poznar se vrátil do Zlína restartovat svoji kariéru. Má za sebou dvě sezony, které strávil v Plzni a v Baníku, v nichž se mu moc nedařilo. Proto přišel zpátky tam, kde v šesti letech s fotbalem začínal, a zatím si to jenom pochvaluje.

Tomáš Poznar
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Patří k sobě se svým "dvojčetem" v útoku Zlína Lukášem Železníkem. "Byli jsme tenkrát konkurenti," vzpomíná Poznar. "On přišel jako mladší k nám do dorostu o dva roky výš. Já tam byl kapitán. Přišel z vesnice, měl trochu jinou mluvu, tak jsme si z něho někdy dělali srandu," vzpomíná útočník na svého tehdejšího soka v útoku.

"Tam jsme spolu začali soupeřit, ale už tehdy jsme měli v dorostu pěkné momenty. Pak v chlapech přišel trenér Páník a řekl, že budeme hrát spolu, a tam se zrodila ta naše zlínská dvojice," přiznal Poznar. 

Zlín dlouho sázel na své odchovance, ale nyní je tu kabina hodně multikulturní. "Ti kluci říkají, že je Zlín překvapil. Není velký ani malý, je tu spousta přírody. Nedám na něj jako Zlíňák dopustit, i cizinci to tak berou," vysvětluje klady města, v němž žije rád. "Je to krásné místo pro život a i ti cizinci to tak berou. Můžete si tu sednout, dát něco k snědku, pokecat. S klukama z týmu tu trávíme čas. Je to moje oblíbené místo," dodal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Poznar: Zase mám z fotbalu dobrý pocit

Přitom odtud přede dvěma lety odcházel za svým velkým snem. "Když se mi tehdy ozvala Plzeň, tak už jsem předtím mluvil s Libercem, ale tam neměli v tom přestupu takový drajv. Plzeň do toho naopak obrovsky šlápla a projevila velký zájem. Já jsem to z nich i cítil," vzpomínal, co předcházelo jeho cestě do Viktorie.

"Po sedmi letech ve stejné kabině bylo těžké to opustit. Ale šel jsem za novou výzvou. Neměnil bych to. Byla to skvělá zkušenost. Byl to můj první velký přestup," vybavoval si.

Jenže mu to moc nevyšlo. "Nedokázal jsem tam to, co umím, přenést na trávník tak, jak jsem si představoval, a to byl kámen úrazu. V takových týmech jako je Plzeň nemůžete dlouho hrát špatně. Kvalitu jsem tam ukázal jen v málo utkáních…," vzpomínal s tím, že pak byl jednou nohou na přestupu z Plzně do Bohemians, která Zlín nyní o víkendu čeká. "Tehdy jsem často mluvil s trenérem Haškem a hodně jsem si ho oblíbil," dodal. 

Ale nakonec je rád, že se vrátil tam, odkud před dvěma lety odešel. "Teď ve Zlíně zase zažívám dobrý pocit z fotbalu, zase se mi daří a fotbal mě baví," řekl na závěr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články