Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Požár: Přes zimu jsme se zaměřili na to, jak být dominantnější

Praha - Jak být aktivnější a dominantnější, na to se podle trenéra Tomáše Požára nejvíce zaměřili v přípravě sparťanští fotbalisté. Ti před sebou mají dva velké cíle, a sice dojít co nejdále v Evropské lize a zároveň zaútočit na domácí titul.

Tomáš Požár
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Výsledky jsme měli dobré, naše síla se ale ukáže až v soutěžních zápasech. Všechno se odvíjí od výsledků. Když budeme vyhrávat, bude se říkat, že příprava byla fantastická. A když se vyhrávat nebude, všichni se budou divit, co jsme v zimě dělali," prohlásil kapitán David Lafata, který v zimě podepsal smlouvu do roku 2018.

"Už jsem byl docela smířený s tím, že tohle bude moje poslední sezona. Už jsem s další smlouvou nepočítal," připustil Lafata. "Já se vždy snažil o to do Sparty dostat, o to více mě proto nyní těší, že tu mohu ještě zůstat. Uvidíme, jestli se mnou bude Sparta spokojená. Snad mi tady řeknou, když na to už mít nebudu," dodal.

V 35 letech je třináctým nejstarším hráčem v lize, momentálně se však cítí velmi dobře. Už ani nemá problémy se zády, které ho v loňském roce trápily. "Přežil jsem přípravu ve zdraví, záda drží, takže je všechno dobré. Snad mi zdraví vydrží, abych mohl hrát a týmu pomoci. Když jsme trénovali na umělkách, tak člověk samozřejmě věk cítí, ale na soustředění ve Španělsku či u nás na hlavním stadionu jsem se cítil dobře a nic mě nelimitovalo, za což jsem moc rád," prohlásil Lafata.

zdroj: ČT4

Uspět s Rostovem a dohonit Plzeň

Aktuálně Sparta vše směřuje k tomu, aby zvládla první kolo vyřazovacích bojů EL, ve kterém se střetne s ruským Rostovem. "Chceme s Rostovem uspět. Duel se hraje na dva zápasy, tomu přizpůsobíme taktiku. Věříme, že jsme schopni uspět, i když proti nám stojí velmi kvalitní tým s dobře organizovanou hrou," řekl sportovní manažer a trenér Tomáš Požár.

Uspět však chce Sparta i v lize, kde je momentálně třetí o tři body za Slavií a o čtyři za vedoucí Plzní. "Jsme v polovině soutěže a větší náskok má Plzeň, takže ta je pro nás momentálně největší soupeř. Víme, že pokud chceme zaútočit na první místo, musíme být na jaře v podstatě stoprocentní. Chtěl bych vidět Spartu, která vyhrává každý zápas. Pak uvidíme, k čemu nám to bude stačit," uvedl Požár.

Tomáš Požár: "Potřebujeme být více úspěšní venku, ale nesmíme ztrácet body nikde. Přes zimu jsme se zaměřovali na náš způsob hry, který by měl být aktivnější a dominantnější. Až liga ale ukáže, jak na tom budeme. Zatím můžeme jen věřit, že jsme se dobře připravili."

Sport
zdroj: ČT4

Věří, že k lepším výsledkům pomohou vedle uzdravených marodů také posila Néstor Albiach či navrátilec z juniorky Tiémoko Konaté, který dostal od klubu druhou šanci po podzimní snaze vymoci si přestup. "Timiho vidím jako okamžitou pomoc, protože kvalitu má a přináší prvky, které nám chyběly. To samé platí u Néstora, který je na českou ligu adaptovaný a měl by mít okamžitý přínos. U Bogdana Vatajelua je vidět, že potřebuje čas na aklimatizaci," hodnotil Požár.

Sparta věří, že Konatého vezmou na milost i fanoušci, kteří při generálce se Žilinou na záložníka bučeli. "Během zápasu s Žilinou došlo ke dvojím reakcím. Za klub nás potěšila reakce jedné části fandů, kteří na negativní skandování zareagovali potleskem. Pevně věřím, že mezi fanoušky bude většina těch slušných a rozumných, kteří Timimu umožní ukázat, že může být pro klub prospěšný. Poškozuje to nejen Timiho, ale i další souhru a poškozuje to celou Spartu. Pokud jsou to opravdoví fanoušci, tak v negativních reakcích nebudou pokračovat, protože to klubu škodí," řekl generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta má pro jarní část sezony dva cíle
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články