Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Potvrzeno: Suárez se z Liverpoolu stěhuje do Barcelony

Barcelona - Barcelona potvrdila očekávaný přestup uruguayského útočníka Luise Suáreze z Liverpoolu. Sedmadvacetiletý fotbalista si přitom odpykává čtyřměsíční trest za kousnutí do ramena Itala Giorgia Chielliniho na mistrovství světa. Suárez příští týden absolvuje vstupní zdravotní prohlídku a s katalánským klubem podepíše pětiletou smlouvu.

"Liverpool opouštím s těžkým srdcem, já i moje rodina jsme si tento klub i město zamilovali. Klub mi dal všechno, ale hrát a žít ve Španělsku, kde žije rodina mé ženy, byl můj celoživotní cíl. Myslím, že nastal správný čas," uvedl Suárez. "Jsem velmi pyšný na to, že jsem přispěl k návratu Liverpoolu mezi elitu Premier League a částečně i do Ligy mistrů. Jsem si jistý, že klub bude úspěšný i v příští sezoně," dodal.

Barcelona měla o nejlepšího střelce uplynulé sezony anglické ligy zájem už před jeho incidentem v Brazílii. Podle nepotvrzených informací za Suáreze Liverpoolu zaplatí 70 až 80 milionů eur (okolo dvou miliard korun).

Tím by se Uruguayec stal třetím nejdražším fotbalistou historie po Velšanu Garethu Baleovi a Portugalci Cristianu Ronaldovi, kteří působí v konkurenčním Realu Madrid. Na Nou Campu Suárez vytvoří hvězdné ofenzivní trio s Argentincem Lionelem Messim a Brazilcem Neymarem.

Suárez se zkusí proti trestu ještě odvolat k CAS

V barcelonském dresu se uruguayský útočník měl objevit nejdříve na konci října, ale hráčův agent Alejandro Balbi prozradil, že se Suárez proti disciplinárnímu trestu hodlá odvolat ke Sportovní arbitráži CAS v Lausanne, která je pro něj poslední šancí, jak verdikt zvrátit.

"Je to naprosto drakonický, totalitní a fašistický trest. Věříme, že se nám může podařit trest zrušit. Spravedlnost si dává na čas, ale přijde," prohlásil Balbi.

Uruguayský kanonýr začal kariéru v domácím Nacionalu, odkud odešel do Nizozemska. Po angažmá v Groningenu a Ajaxu Amsterodam přestoupil na začátku roku 2011 do Liverpoolu. Anglickému klubu v uplynulé sezoně pomohl 31 góly k druhému místu v Premier League a získal Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce Evropy.

Luis Suárez
zdroj: EPA autor: Peter Powell

Suárez je čtvrtou velkou posilou Barcelony, která v minulé sezoně poprvé po šesti letech skončila bez velké trofeje. Nový trenér Luis Enrique už v létě do mužstva přivedl Němce Marka-Andrého ter Stegena, dalšího brankáře Claudia Brava z Chile a chorvatského záložníka Ivana Rakitiče.

Naopak odešli například španělský středopolař Cesc Fábregas (Chelsea) a chilský útočník Alexis Sánchez (Arsenal). Smlouvu neprodloužila dlouholetá gólmanská jednička Víctor Valdés, obránce a kapitán Carles Puyol ukončil kariéru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články