Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Potvrzeno: Řepka přestupuje do Budějovic

České Budějovice - Fotbalista Tomáš Řepka přestupuje do Českých Budějovic. Bývalý kapitán pražské Sparty podepíše v úterý s Dynamem smlouvu na rok a půl a ještě týž den odcestuje za novým týmem na soustředění do Frymburku. Řepka byl s vedením jihočeského klubu dohodnutý na podmínkách smlouvy už od soboty, pouze zbývalo, aby návrh kontraktu ještě schválil hráčův agent Pavel Paska. Ten dnes na schůzce s Řepkou nenašel ve smlouvě žádný problém a bez potíží její znění odsouhlasil.

"Musím říct, že díky Tomášovi probíhala jednání velice vstřícně. Za poměrně krátký čas jsme byli domluveni. Teď už se těšíme, jak nám Tomáš pomůže na sportovním i na mediálním poli," řekl generální manažer Dynama Jiří Kotrba. "Přes e-mail jsme si dnes vyměnili smlouvy. Došlo pouze k malým korekturám, jednalo se spíš o administrativní korektury. Vše proběhlo naprosto bez problémů," řekl Kotrba.

Řepka v prosinci skončil ve Spartě a začal si hledat nové angažmá. Jihočeši o něj projevili zájem už na konci uplynulého roku, pak ale osmatřicetiletý stoper začal vyjednávat s Plzní a zdálo se, že odejde do Viktorie. Západočeši ale od Řepkova angažování nakonec minulý týden ustoupili, protože by v únoru nemohl nastoupit v Evropské lize proti Schalke.

Je nám líto, video expirovalo.
Řepka se stak hráčem Českých Budějovic

Řepka by měl Jihočechům pomoci zpevnit defenzivu

Třináctý celek tabulky inkasoval na podzim 32 gólů, což je nejvíc z celé ligy. "Je jasné, že fotbalista formátu Tomáše Řepky bude pro tým jednoznačně přínosem. Jeho obrovské zkušenosti ze zahraničí i z Gambrinus ligy jsou k nezaplacení. Přesně takový typ fotbalisty nám v kabině chyběl. Tomáš dokáže svým zaujetím pro hru strhnout i ostatní spoluhráče k co nejlepším výkonům," uvedl trenér František Cipro.

Řepka by měl v Dynamu také vyřešit nynější potíže v obraně. Mimo hru je na delší dobu stoper Miloš Brezinský, který prodělal operaci. "Po operaci Brezinského máme na stoperu problémy a Tomáš Řepka je přesně ten typ fotbalisty, který naše problémy okamžitě vyřeší," řekl Cipro.

Na jihu Čech věří, že příchod Řepky také zvedne zájem fanoušků o fotbal. České Budějovice mají po Dukle Praha druhou nejnižší návštěvnost v lize. "Jméno Tomáše Řepky by mělo na Střelecký ostrov přitáhnout fanoušky. Slibujeme si od jeho příchodu, že se nám zvýší návštěvnost," uvedl Kotrba.

Řepka patří k největším ligovým osobnostem posledních let. Ve Spartě dělal kapitána, v předminulé sezoně rozhodl jediným gólem v posledním ligovém kole o zisku titulu, ale po srpnovém nevydařeném výkonu v úvodním utkání čtvrtého předkola Evropské ligy na hřišti rumunského týmu Vaslui ze sestavy letenského mužstva vypadl a Pražané s ním přestali počítat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články