Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Potvrzeno: Krejčí jde zkusit štěstí do Boloni

Praha – O odchodu levého záložníka Sparty Ladislava Krejčího do zahraničí se spekuluje pravidelně již několik let, až teď se však jeho přestup stává realitou. Krejčí zakotví ve 14. celku loňského ročníku Seria A FC Bologna. Italský klub by měl za sparťanského záložníka zaplatit okolo 4 milionů eur (zhruba 108 milionů korun).

"Ve Spartě patřil Láďa k hlavním oporám, ale už byl nejvyšší čas, aby se začal prosazovat v zahraničí. V jeho 24 letech jde o vyzrálého hráče, jehož kvality byly ověřeny řadou těžkých mezinárodních zápasů jak v klubovém, tak reprezentačním dresu," uvedl hráčův agent Viktor Kolář. 

Krejčího, který v úterý oslavil 24. narozeniny, čeká první angažmá mimo Spartu. Za letenský celek nastupoval v první lize od roku 2010 a celkem za něj v nejvyšší soutěži odehrál 131 zápasů a vstřelil 25 branek. Se Spartou slavil dva mistrovské tituly.

V minulé sezoně měl Krejčí bilanci čtyř branek v 27 utkáních, další dva góly přidal v Evropské lize, kde týmu pomohl do čtvrtfinále. V české reprezentaci Krejčí odehrál 26 utkání a vstřelil čtyři branky. Na mistrovství Evropy ve Francii, kde výběr trenéra Pavla Vrby skončil už v základní skupině, nastoupil ve všech třech zápasech.

Boloňu vede bývalý italský reprezentant Roberto Donadoni a v uplynulém ročníku Serie A skončil s týmem čtyři body nad sestupovým pásmem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články